Bloggintresserade

4 aug. 2019

Människomöte nr 5


Människomöte nr 5

År 2015 var vi på en resa till Kreta Platanias. Där träffade vi ett par som bodde på samma hotell som vi. Ett mycket sympatiskt par. De var nog lite äldre än vi. Första gången vi riktigt pratade med dem var inne i centrum av Platanias. De började prata med oss. Minns inte egentligen vad som var diskussionsämnet, men från och med den stunden har vi varit hjärtevänner och har kontakt varje vecka, fortfarande. Vi har varit och hälsat på dem i Helsingfors och de har varit och hälsat på oss. Vi har varit med dem en resa till Hersinossa på Kreta 2017 och på planer är att eventuellt framledes göra en resa på nytt till södern och en träff nånstans i Finland med dem några dagar. Varje vecka har vi telefonkontakt eller ibland skriver vi mejl och berättar hur vi har det. 
Vänskapen stärks, med minnen som vi upplevt tillsammans samt förtroendesamtal från båda sidorna. 

Detta par var så pass speciell att när vi for på en utfärd till Paleohora i västkusten på Kreta, så satte vi oss i skuggan vid en kyrkogård, och där löstes deras känslor och de kunde berätta om en svår händelse i deras liv som de sällan hade berättat åt någon annan människa. Det blev känslomässigt och här uppstod en vänskap för livet. Man kände att detta par litade på oss och vi litade också på dem. 

Livet är ganska förunderligt, speciellt när man träffar på människor som blir vänner för livet.  Är det då en känsla av samhörighet, och tillit, eller är det en magkänsla att dessa passar med oss? 

Har ni upplevt något liknande? 

Människomöten, kan vara var som helst, på gatan, på länkspåret, i kyrkan, eller i princip var som helst! Ta vara på det som känns bra!

Ha en bra dag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar