Bloggintresserade

18 aug. 2019

Hedning och missionsbefallning!

Jag har ofta funderat på ordet HEDNING?
Säkert har många andra gjort det, antar jag!
Fick söka i ordboken och googla och här kommer svar.

”Hedning är i urkyrkan och bibliskt språkbruk en beteckning på en person som inte är jude. Därav kommer ett uttryck som hednakristen på den som är kristen utan att vara jude. Ordet har övertagits av kristendomen och därmed betecknat sådana som inte bekänner sig till den kristna tron”

Alltså, om man inte är döpt och inte har en tro är man en hedning. Vi hör till den hedniska folkstammen eftersom vi inte är judar, vi är frälsta genom att vi tror och är döpta, och tror på Jesus Kristus och då kallas vi för hedna kristna eller kristna hedningar.

Det som jag också många gånger har funderat på vad är man då, om man inte är döpt, men lever ett gudfruktig liv och har en hög moral, men har inte ett andligt hem dit man hör eller går? Är man en hedning?
Eller om man går till en församling och lever gudfruktigt men inte är döpt?  Är man en hedning?

Jag tror att alla som läser detta själv kan svara på dessa frågor! Sätter ändå några Bibelord, att begrunda angående oklarheter till funderinger 

Att missionera!
Missions ordet förekommer inte direkt i Bibeln, men man brukar säga att apostlarna missionerade. De förkunnade att i och med Jesus, hade Messias kommit. De försökte få både judar och hedningar att ta emot Jesus som den väntade Messias och sin Herre, och så bli delaktiga av Guds rike och få evigt liv.

Missionsbefallningen brukar man kalla följande text ur Bibeln:
”Jesus sade: Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut. (Matt 28:18–20)”

En förklaring till Jesu dop- och missionsbefallning ger oss Jesus då han säger: ”Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. ”(Mark 16:16)

Tron är viktig, förtrösta på Guds kärlek, och låta Gud leda i de uppgifter som getts åt var och en! 

Att missionera kan vara på många olika sätt, också det att man skriver ner sina tankar om sånt man funderar på. Och delar detta med sina vänner och bekanta.

Gud är kärlek, och den som förblir i kärleken förblir i Gud och Gud i honom 
Första Johannesbrevet 4:16

Allt gott till er alla!

Tita


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar