Bloggintresserade

28 aug. 2019

Fortsättning på missionsbefallningen!


Fortsättning på missionsbefallningen.

Svenska (1917) Matt. 9: 37-
Därför sade han till sina lärjungar: »Skörden är mycken, men arbetarna äro få.

Min tolkning till bibelversen är att det finns mycket folk som bör informeras om Jesus och hans underverk.

 Passar in, också när man tänker på missionen? Det finns mycket människor i världen som inte vet och har hört om Jesus och hans verk, så vi kan alla missionera på olika sätt och föra vidare Guds budskap om frälsning. Också budskap om vad bibeln undervisar.  

En uppmaning till oss som känner för att föra vidare Gud budskap!

Markus 16 :15 »Gån ut i hela världen och prediken evangelium för allt skapat.

Intressant att konstatera att apostlarna,  reste åt olika håll, först till de närmaste länderna, sedan allt längre bort. Tänk dig,  i mitten på 30-talet hade lärjungar rest runt i Medelhavet, till Turkiet, Grekland och Italien, österut till Indien och söderut till Egypten. Runtomkring besökte lärjungarna de judiska samhällena och vittnade i synagogorna om vad de varit med om och insett: "Guds rike kommer snart att vara verklighet. Messias som profeterna utlovat och som vi har väntat på - han har kommit! Han hette Jesus och han blev avrättad, men Gud väckte upp honom igen som bevis på att han verkligen var Messias och för att visa att döden inte är slutet. Om ni vänder om och börjar följa Guds vilja så kommer ni också att uppstå till evigt liv när han kommer tillbaka och upprättar sitt eviga rike!"

Det var lärjungarnas missionsverksamhet!  Det är också vår missionsarbete att berätta om Jesus och hans gärningar här på jorden. 

Hur vill du missionera och hur vill jag missionera?
Det är en fråga som man kan tänka på?

Kanske ni funderar på varför jag igen funderar på mission?
Svaret är, därför att ämnet är nära mitt hjärta och också en hjärtesak att på olika sätt föra fram Jesu budskap. Inte bara genom utlands mission, utan också närmiljön.
Närmiljön i den bemärkelsen att man som Kristina människor blir på något sätt blind för det som Jesus har velat säga åt oss då han var här på jorden.  Vi människor, lämnar och stampa på stället och tänker inte på livets förgänglighet utan tror att vi är här för evigt. Vi är här en tid och skall förvalta vår pund  och dela med av det vi vet om Jesu försonings verk.

På så vis kan vi alla vara med och missionera!

Allt gott!

Tita

Bilderna är från påskvandringen i Teneriffa 2019 
(Egna bilder)





1 kommentar:

  1. Sant det, vi nutidens barn inte kan ta helt till oss, budskapet om Jesu död och uppståndelse, men det kunde ju inte heller lärjungarna göra, trots att de sett Jesu underverk på jorden. Läs Johannes 29:19-31 då Jesus uppenbarade sig för lärjungarna, det är en trösterik text. Vi får alla vara budbärare om Jesu godhet och vi själva kan även visa omtanke om nästan, precis som han gjorde.

    SvaraRadera