Bloggintresserade

13 sep. 2019

Männiksomöte nummer 7 👏🏼


Människomöte nummer 7

Måste berätta om ett intressant sammanträffande då vi var till Kuusamo och vandra.
En dag var vi in till centrum av staden. Och vi beslöt fara och se på kyrkan. Jag mindes kyrkan från tidig ungdom då vi var i Kuusamo med församlingen, samt vi var med en busslass från flera ställen i Österbotten. Vi tältade på gården hos en präst/ talare från Kuusamo.  Det var därför  intressant att se kyrkan och se om man minns den från 50 år tillbaka i tiden.

Nu gick på kyrkogården och tog några bilder av kyrkan och sen for vi efter en naturstig som var cirka 3-4 km, runt kyrkan och sjön som fanns där.

När vi kom tillbaka till parkeringsplatsen så var där en paketbil med ett par som hälsade och var pratsamma. Mannen var konstnär och mattelärare. Han visade en bok som han hade skrivit och kopierat ett tio tals målade kyrkor med akvarell och gjort en bok av detta. Mannen till värdsparet  som vi var tillsammans med, var så intresserad av kyrkor, så han köpte kyrkboken. 
Vi stod länge och väl och pratade, och mitt i allt så frågade de om vi varit i Kuusamo tidigare? Joo sa vi två av oss har varit här i unga år och därför var det intressant att komma och se kyrkan om den är likadan som då. För vi hade varit där på församlingsdagar. Då sa frun till paret, att hon hade också varit där då i unga år. Och kan ni tänka er. Den här kvinnan var prästens/ talarens yngsta dotter. Vilket sammanträffande! Och nog var det trevligt att träffa en helt okänd människa som sist och slutligen var bekant, genom sin far. Tror nästan att det hade en mening att träffas där just då och att vi började diskutera. 
Det som också var intressant, var att talaren hade gift sig med en Jakobstads kvinna efter, att hans första fru hade dött. Dottern berättade att kvinnan som pappan hade gift sig med blev begraven i Jakobstad, men att pappan var begravd i Kuusamo.  

Tänkte: allt har sin mening, alla gånger ser man inte meningen förrän efter en tid.  Vi får se tiden ann! 

Detta var ett möte som man aldrig sko ha kunnat fantisera om att man skulle möta. Ett möte i en främmande stad och på kyrkogården! 

Så kan det gå!

Allt gott till er! 

Tita




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar