Bloggintresserade

27 sep. 2018

Vi kan inte tjäna två Herrar!

God dag alla på etern!
Sitter och filosoferar och benar ut olika Bibelverser.
Tänkte på följande Bibelvers!

Matteus 6:24

”Ingen kan tjäna två herrar; ty antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den förre och förakta den senare. I kunnen icke tjäna både Gud och Mamon.”

Mina funderingar blev: man kan inte tjäna Gud och den onde på samma gång, man måste välja sin väg, endera följer man Guds vägar eller så följer man den onde.

Vad betyder detta egentligen i praktiken?

Det är egentligen flera saker som är avgörande hur man agerar i praktiken i våra liv. Väljer man  t.e.x  städa, baka, handarbeta, bygga hus, måla huset, en helgdag eller väljer man att vila i att tjäna Herren. 

Vad menar jag med det.  Vi har fått 10 Guds bud orden, där det står i en av buden, Du skall helga vilodagen!  Då betyder det att vi människor skall verkligen vila en dag i veckan och inte göra så mycket under den dagen! 
Nu undantar jag de människor som måste arbeta på sjukhusen, åldringshemmen, eller alarmcentralen, de får en annan dag ledigt i stället, som de kan vila. Men männiksorna behöver vila, för vår välbefinnandets skull. För att må bra!

Inte är det konstigt att man hör ordet hon / han gick i väggen, nej hon fick burn out, eller hon / han är deprimerad, nedstämd och helt slut.  Och varför?  Människan tar inte tid att vila, och gör hem arbeten på söndagen istället för att helga vilodagen.  
Och när vi tänker på textens budskap att man kan inte tjäna två Herrar. Betyder ju detta att vi inte tjänar Herren om vi också stressar på söndagen då man borde vila och tjäna Herren i bön och gudtjänsten.

Dethär är inte enda händelsen som gör att man väljer bort den som man vill tjäna, det kan vara andra saker, läs tex 
”Hjärtats bön” där tas det upp 10 budorden, som är råd för alla hur vi skall tjäna Herren och inte den onde.

https://www.facebook.com/1461454607468157/posts/2278816639065279/


När man läser dessa budord, ser man hur man kan tjäna Herren och inte den onde.

Ingen är helt felfri, men man kan försöka tjäna det som är gott i stället för det onda!

Ha en fin dag.
Välj det goda och välj bort det onda!

Tita


2 kommentarer:

  1. De tio budorden som Moses fick i öknen av Gud finns idag i Luthers Katekes för oss människor att begrunda. Samma regler gäller idag som då. Ibland behöver man stilla sig inför budorden, de glöms bort i vardagens vimmel. Säg den som inte felat i någon av buden, men Gud är nådig mot oss människor, han är god, barmhärtig och förlåtande gentemot oss hans skapta barn. Då vi stannar upp och vilar, finner vi i stillheten Guds närhet.

    SvaraRadera
  2. Det är en riktlinje för oss alla!

    SvaraRadera