Bloggintresserade

7 sep. 2018

Tårar!

Tårar!

När kommer tårarna?

Människan har tre typer av tårar, enligt tidningen Dagen.
”Forskningen visar att tårar har en rensande effekt för vårt känsloliv. Ibland gråter vi av medkänsla, ibland av egen sorg - och ibland rena glädjetårar.”

Vi gråter för att vi är rädda, arga, ledsna eller har ont. Tårar visar att man känner sig uppgiven eller undergivenhet, något som sker omedvetet,  kanske ett hjälpbehov som personen känner när tårarna kommer, men det kan också vara ett tecken på  att man arbetar för mycket  eller är trött. Sedan finns det exempelvis de mer manipulativa tårarna, som vill ha sin vilja igenom. 

Det som finns mest dominerade i mina egna tårar, är en känsla av tacksamhet till människor, som vill hjälpa och ärligt frågar hur man har det?
Ibland också orors tårar, när man känner oro och är utmattad! 

Sorgetårar är dominerade vid vissa tillfällen, när nån nära person har dött, eller har fått nån sjukdom! Sorgen kan variera från några dagar eller år, beroende på hur nära och intensiv kontakt man har haft till personen.
                                                         ( Bilderna är lånade från nätet) 


Det är viktigt att låta tårarna rinna, för det lättar i hjärtat. Då får tårarnas budskap vara sorg, rädsla, uppgivenhet eller glädjetårar, så är det ändå en känslomässig utbrott som lättar i sinnet!

Låt tårarna rinna, om det känns så!

Ha det gott!

Tita


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar