Bloggintresserade

10 apr. 2018

Tankens möjlighet!

"Så en tanke och skörda en handling.
Så en handling och skörda en vana.
Så en vana och skörda en personlighet.
Så en personlighet och skörda ett livsöde."
(citatet av en okänd författare)


Varje människas verklighet liknar inte någon annans verklighet. Den kan vara helt bra och lycklig, den kan också vara olycklig och innehålla alla sorters sjukdomar och problem. Men så fort man förändrar sina tankar förändrar man sin värld från en verklighet till en ny positivare verklighet.
Man kan ändra sitt tankesätt och förändra sitt liv!


Hur än din livssituation är, och har blivit, så kan man förändra sitt liv beroende på hur man väljer att reagera på olika händelser i livet. Samma situation kan ses från många olika vinklar och innehållet kan formas precis till det man vill. Om man tar till sig en positiv tanke eller en positiv bild, förverkligas man sin verklighet, precis som man vill, göra och ha den. 

När man tänker att livet är härligt, så blir det härligt, eftersom vi påverkar tankarna och genom att vi drar till oss sådant som styrker detta. Om man tänker att man inte duger, inte klara av något kommer negativa tankar att ta över detta oduglighet.

Tankarna styr ofta vårt görande, mer än vad man tror och vill erkänna. Negativa tankar gör att vårt handlande bygger mentala murar som är helt onödiga.


Ofta sätter man upp blockeringar, psykiskt, fysiskt eller socialt efter vad omgivningen tror att man kan eller inte kan. Man låter då tankarna påverkas av andra inställning och tar inte själv ansvar för sina kunnande och det man själv vill och verkligen kan. 

Det är man själv som skall ta kontroll över sitt liv och sina tankar och sätta dövörat till om någon är negativ. 

Se positiv på livet idag oberoende av hur situationen är just nu!
Du är själv din lyckas smed! 


Tänk positivt lev lyckligt.
Läs gärna boken The Power of Positive Thinking
Norman Vincent Peale


Livet ger alltid nya möjligheter, oberoende av hur man har det!
TITA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar