Bloggintresserade

3 apr. 2018

Följ Jesus

Lev som kristen
När man lever som en kristen, det är att leva i en personlig relation med Jesus Kristus. Jesus älskar oss och vill att vi söker honom och vill lära känna honom på djupet. Det bästa är att få be direkt till Gud och läsa Bibeln där han talar till oss.
Det nya livet börjar vid korset och den tomma graven. Gud har tagit upp kampen mot allt som är ont i livet och vunnit det onda i grunden, då finns det förutsättningar för en ny värld. 

I varje kristens liv är Guds kärlek som omsluter oss och påverka, genom kärlek, rättvisa, omsorg och att vi ber om Guds omsorg. Gud vill vara med dig och han vill bo i dig och verka genom dig på många olika sätt.

Den helige Ande kommer, genom Guds samt ger en nära gemenskap med honom, som tar bort vår rädsla eller osäkerhet, den ger tillit och kärlek. Guds barn får vi kallas, genom Jesus och Gud vill att vi ska få lära känna honom, i allt vi gör och säger och ber om.

Jesus har uppstått och det är fint och värt att firas genom att vi får ta emot nattvarden där Jesus Kristus ger av sig själv till oss genom brödet och vinet, symbolisk i nattvarden. 
 
Vi behöver Kyrkan, församlingen, både för att få ta emot den hjälp som Gud vill ge oss, och för att få dela hans kärlek med andra. 
I Apostlagärningarna Apg 2:42 står det om de första kristna: ”De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.”

I vår vardag leder den helige Ande oss och Gud är intresserad av våra liv. Genom olika händelser i livet kommer vi närmare Gud. 

Han vill forma våra relationer, vårt tänkande och våra prioriteringar. Gud vill också ständigt dra oss tillbaka till sig för att förlåta och ge helande i våra liv. 
Till sist vill han ge oss styrka för att ge oss mod att vara en tjänare samt ta emot honom och föra vidare hans budskap. Gud vill ge oss en tro som är verksam i kärlek. (Galaterbrevet 5:6).
Svenska (1917)
Ty i Kristus Jesus betyder det intet huruvida någon är omskuren eller oomskuren; allt beror på huruvida han har en tro som är verksam genom kärlek.


Allt gott önskar jag er alla efter vår påskfirande!

TITA




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar