Bloggintresserade

14 okt. 2012

Omsorg om sina barn och deras trygghet

Barn har rätt till omvårdnad som berör både den fysiska och den psykiska sidorna och också den sociala och andliga välmåendet. I den fysiska  delen ligger att barnet får sina materiella behovet tillgodosedd, d.vs. att barnet har ett tryggt hem att bo i  och mat för dagen och möjlighet att gå i skolan och kanske också en utbildning som de önskar sig. Den psykisk sidan menas bland annat att barnet blir sedd,  får trygghet och förståelse, att man sätter gränser för barnets samt att barnet föräldrarna kan uppfostran sina barn och lära dem vad som är rätt och fel, enligt principer i det land man bor i. 

SVANFAMILJ

Det som också är viktigt att lära och uppfostra barnen till är den andliga-existentiella delen i livet. Vad tro man på vad högaktar man i familjen och vilka kriterier har vi i familjen som berör liv och död. Relationer och andra sociala  gemenskap i livet i skolan i arbetet som gäller mobbning och annorlunda människretationer.  Den religiösa delen finns hos oss alla, beror ju på vad man har för tro och bakgrund. Vi vet ändå i alla riktningar att vårt liv är förgängligt.  Det som är viktigt för alla människor, är vetskapen  att vi någongång måste dö. Detta hör till den exitstentiella delen.  Hur slutet av vårt liv  sen blir, vet vi inte? Det som är viktigt att vi kan uppfostra våra barn till en trygghet också i det som berör vår förgänglighet.  Det är ingenting som vi skall skrämma upp med och göra så att barn blir rädda för. Det skall vara en naturlig del av livet. 

GRÄSANDFAMILJ

Att man accepterar olikheter och att vi kan tänka som så: vi är alla människor och med känslor och alla känner smärta. Det kan vara olika typer av smärta, fysisk smärta, psykisk smärta, social smärta och andlig smärta.  Vi har känslor i olika nivåer.

Ibland så tänker man inte på de olika sociala umgängen som barn vistas i. Men ack hur viktigt är det inte, att vi föräldrar tar reda på bakgrunden till den sociala gemenskapen. Kriterier för gemenskapen.  Vi har olika kriterier i olika familjer, vad som är viktigt och vad som är rätt och fel. Vår uppfostran skall vara så att barnen får en egen synsätt och vågar säga sin egen åsikt om olika saker och att de vågar ta ställning till, tobak, berusningsmedel, mobbning, andra företeelser och utanförskap, samt våld och hur man hanskas med våld. Man löser ingenting med våld! Det som också är i många sociala umgängen är grupptryck, gruppen accepterar inte annorlunda personer, om du inte gör si eller så så får du inte vara med.........  Lär barnen att stå på sig också i detta hänseende.  Är det värt att vara i en sån grupp som säger så? Är det värt att kunna stå på sig? Vara lite annorlunda och vara sej själv. Våga vara den man är. 

GRÄS AND FAMILJEN VÅGAR KOMMA NÄRA NÄR 
DE VET ATT INGEN GÖR DEM ILLA.

En trygg barndom, ger en trygg vuxenliv och en trygg framtid och en trygg och naturlig tanke om vår förgänglighet.

Allt detta går inte med ett hyi....vi måste anstränga oss och skapa en trygghet i tillvaron som känns bra just för var och en och varje familj är en egen unik social enhet. 

Lycka till... Ha en fin söndag! 
TITA


2 kommentarer: