Bloggintresserade

22 nov. 2020

Funderingar fortsätter kring vikingatiden...

Tankar fort. runt vikinga filmen.....

Hämnlystnad, aggressioner, och rikedomar, kan inte ersätta ett lyckligt liv. Vad är det som alla sökte i  historien, och i nutid?

Forts. på vikingarnas rövartåg:
Ragnar ångrar sig och kastar alla rikedomar han samlat åt sig åt de människor som han var kung åt och som han aldrig riktigt brytt sig om. Han ger bort allt han rövat av England och Frankerna.
Vid sista resan till England blir han fast tagen. Invalid sonen skickas hem med ett fartyg. Hans namn var Ivar, och en mycket stark person, som lovade sin far Ragnar att hämnas på de människor som tog hans liv. 
Vikingen Ragnars dog en pinsam död och blir pinad  till döds och slängd i en ormhåla.
Ragnars söner planerar gör en hämndresa till riken där Ragnar härjat och slagit ihjäl massor med människor. De planerar döda, den kungen som pinade deras far, att han skall få samma död som han gav deras far.  Och detta lyckas. 
Ragnar var döpt, men levde inte ett kristet liv, inte heller de kungar som kejsare som han rövade. Alla hämnades på varandra. 
 
Vad lärde jag: Hämd föder hämd!  Att gå den vägen, får man aldrig en riktigt lyckligt liv!
Sist och slutligen vad alla söker,  är att bli älskad för sin egen del, och bli accepterad som man är. Vad kan vi själv göra för att bli lyckliga utan att hämnas och vara avundsjuka för den andras lycka eller att tänka, det där behöver hon för hon har varit så självisk och elak.   
Vad jag vill säga, vi måste börja med oss själva för att få ett lyckligt liv. Se de goda i oss och visa också det goda som finns i våra liv!

Allt gott i söndags morgonens tidiga timmar!

Tita!

( bilden är lånad från nätet)




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar