Bloggintresserade

30 jan. 2020

Plantera och så frön! 🌱🌱🌱

Att plantera att så ett frö!

Funderingar kring att så frön i en kruka, eller plantera en ny lökblomma i rabatten.
Vilken härlig känsla när fröet börjar växa, likaså lökväxten. Va roligt att se då allt växer och frodas. 
Läste i boken Bönens Makt om att plantera frön i den omgivning, man befinner sig i, genom sätter att vara och leva. Det kan vara små ord av vänlighet, böner för dina närmaste, och grannar.  Ser man att nån lider på något sätt, ge en hjälpande hand, ge mat eller lyssna och se dem i deras tillstånd. Berätta om Herren, för då har man sått ett frö, planterat något värdefullt. Så gjorde Jesus, han sände sina lärljungar runtomkring i världen. Fortfarande sprids Bibelns ord genom missionärer och genom just dig som en medmänniska, med ditt sätt att vara en glädjespridare.  Sprid vänlighet och visa dig med ditt rätta jag, genom att inte ljuga, baktala och sprida rykten som inte är sanna. Sprid hellre budskap om Guds godhet och hans nåd över oss alla!  
Tror du att det är slumpen som gjort att just du är där du är? Eller tror du att det är slumpen som gjort att din uppgift blev det du gör idag?
Nej är svaret, allt vad du gjort hittills har varit en mening, en mening att så ett frö hos någon. Och nu tänker du, vad har jag sått? Och svaret är, med det du sagt, med det du gjort, med både goda ord och onda ord. 
Frågan är  idag, vad vill du så och plantera framledes i ditt liv. Hur vill du visa att Herren har planterat ett frö i dig? 
Vara ett föredöme! 

Allt gott i den vackra vinter landskapet! 

Tita



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar