Bloggintresserade

11 jan. 2020

Var en lärljunge!

Matteus Kapitel 9
Jesus botar en lam man
1 Jesus steg i båten och for över sjön och kom till sin egen stad.✱ 2 Där kom några till honom med en förlamad man som låg på en bädd. Jesus såg deras tro och sade till den lame: "Var lugn, mitt barn. Dina synder är förlåtna."
3 Några skriftlärda tänkte inom sig: "Han hädar!" 4 Jesus såg deras tankar och sade: "Varför tänker ni så ont i era hjärtan? 5 Vad är lättast, att säga: Dina synder är förlåtna, eller att säga: Res dig och gå? 6 Men för att ni ska veta att Människosonen har makt på jorden att förlåta synder, säger jag dig" – och nu talade han till den lame: "Res dig, ta din bädd✱ och gå hem!" 7 Då reste mannen sig upp och gick hem. 8 När folket såg det, greps de av fruktan och prisade Gud som hade gett sådan makt åt människor.

Det intressanta är med Jesus, han for till sjuka, han hjälpte syndare. Han sa det är ju syndare och de sjuka som behöver mig.

Inte behöver en frisk människa hjälp inte fyskisk psykisk eller andlig hjälp eller socila hjälp. De människor som lider nöd i nån av dessa delar, behöver hjälp. 
Jesus for till dem och hjälpte.  
Hur kan du och jag vara  Jesu lärljunge och hjälpa våra närmaste människor? Det är upp till dig att tänka hur du kan hjälpa.

Var en medmänniska, visa exempel, hur Jesus gjorde och gör lika. Var en stöttepelare en som ser och lyssnar!

Ta Jesus med i ditt liv och låt honom leda dig till de uppgifter han har satt åt dig!

Allt gott i vardagen! 
🌼🌼🌼 

Tita


Bilden symboliserar ett friskt träd som lever runtomkring ett dött samhälle som behöver  hjälp för att växa. ( bilden har jag själv tagit)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar