Bloggintresserade

20 okt. 2018

Olika livssituationer!

Olika livs situationer!

Det är lite konstigt att tänka bara överlag på olika familjer, olika situationer som man befinner sig i, när man tänker på olika åldersgrupper!

Och när jag tänker på vårt liv, där vi  befinner oss i, så är situationen en helt annan, möjligen också hos en som kanske är i samma ålder som vi är, eftersom barn och barnbarn kanske är yngre eller äldre och då redan kan problemen ha en annan dimension än den man befinner sig i.

Barn familjerna med småbarn, tonårsfamiljer, med tonårs problemen.
Vuxna barn i familjerna kan ha helt annorlunda problem.

Som ett ordspråk säger, små barn med små problem, stora barn med stora problem!

Alla har sin börda att bära! 

Förståelsen för dessa olika situationer kan vara besvärlig, om man inte har en empatisk begåvning, man bara stirrar blint på sin egen situation, tänker inte på hur den andra familjen har i sin situation.
 

Det intressanta är att det finns människor som förskönar sin familj, och visar utåt en fasad, som inte är verklig, man vill inte tala sanning och vill inte ge ut av sin situation! Fasaden kan ljuga!  

Sen finns det familjer och människor som är helt öppen med sina problem och sin situation, som vill komma med sanningen och förskönar inte sanningen. 

Det finns också familjer som, gärna  öppnar sig för  sina vänner och bekanta som frågar med rätt avsikt, samt frågar hur man har det? Men sen vill man inte automatiskt berätta om sin situation, om ingen fråga hur det går?  

Vi lever i så olika situationer som inte går att jämföras.
Men en förståelse, från de släkt och vänner man har, är värdefulla!  Dem är man tacksam över och glad att de finns!

Med detta skriveri lyfter jag fram förståelsen, för olika livssituationer som alla befinner sig i och man kan aldrig jämföra varandras familjer och säga att nämen inte har vi haft sådär. För det finns inte en enda familj som har lika.

Ha det gott och ha en fin höstdag!

Tita!

2 kommentarer:

  1. Alla har sin börda att bära och ja, vi har alla olika situationer i livet. Kanske man genom egna prövningar, kan vara till stöd för andra mera, då inte allt är perfekt i ens eget liv? Vi är till för att hjälpa där det behövs på olika sätt, mer eller mindre, men en hjälp är alltid en hjälp. Det behöver inte vara stora saker, men då man gör det med kärlek till sin nästa, då har man visat sin omtanke. Ingen minns vad du sagt eller gjort, men det du har fått nån att känna, det minns man. Ha en fin dag och god helg.

    SvaraRadera
  2. Och om man ger av hjärtat vill man inte heller bli upphöjt, utan det glömmer man när man verkligen vill ge från sitt hjärta, det stödet och hjälpen, vara nu vad den då sist och slutligen är! Ha det....

    SvaraRadera