Bloggintresserade

29 aug. 2018

Status symboler? Vad är det?

 (Bilden är lånad från nätet) 

Statussymboler!

Du funderar säkert att vad är det?
Yes !


Bra, för det funderar jag också! Ganska underligt att det är helt olika av vem man frågar!

Då vi var till Moder Tereses vårdhem, i Indien, på besök! De som träffade oss, tyckte ju  att vi var förmögna? De som var på plats neg och visade sin tacksamhet. Och när vi är har i vårt land, är vi helt normala hjälpare till de männsikor som finns runt omkring! Och det är vi! Eftersom det finns fortfarande klass skillnad i vårt samhälle, så räknas vi till medelklass! Vi lever och mår rätt så bra, med det vi får. Det finns de som är under mederklass, som lever på minimi tillgångar. Jag vet att det finns folk som säger, att de får (skylla sig själv, för det!
Njaa,,,,,,, det håller jag inte med om? Varför inte det då?
Först och främst måste vi tänka på varifrån och hur vi blivit uppfostrade, den miljön är en grund till forsatta livet? De förutsättningar som fanns under de åren! 

Följnade är förstås i födsel. Olika skador vid förlossningen och uppväxten, har en avgörande roll hur förutsättningarna blir för skolgång och tankesätt i livet. Skadorna kan göra att man förstår inte och kan inte hanskas med sina givna tillgångnar, utan måste ha nån intressebevakare som sköter om, det man har för att kunna leva.

I en sämre lottad familj där kan man inte köpa status symboler, som dyra bilar, dyra kläder, dyra hobbyn. Man har bara möjlighet till det allra nödvändigaste i sitt liv! Vissa kan göra det ändå, köpa saker som höjer sin självkänsla, med bilar på avbetalning, fast man inte har råd, men allt görs för att man inte skall känna sig annorlunda än andra. 

Sen har man ju förstås levnadssättet, hur lever och tänker med  sina tillgångar? Används de till njutningsmedel, tobak, alkohol, fester och förströelser under veckosluten? I den mån kan jag hålla med om att det är frågan om sitt eget fel, om pengarna och tillgångarna inte räcker till, till det allra nödvändigaste!  
Sen också en annan sak som drar pengar av de som är mindre lottade, är penningsautomaterna, när man går  förbi en automat spelare, ser man ju redan av klädseln att här har vi spel djävuln som tagit överhand! 
Man spelar bort matpengar, pengar för räkningar, pengar som familjen behöver, och så tror man i sin enfald att jag kommer att vinna, och det gör man ju inte, kanske en gång vinner man några 10 tals euro, men automaten slukar pengarna och där står man utan mjölkpengar! Lite moluken och vilken ångest efteråt?  Här hade jag två orsaker till varför det kan tänkas att det är eget fel att pengarna inte räcker till det nödvändigaste i livet. Det finns många andra orsaker, men dessa två orsaker är synliga orsaker till penninsbrist!

Inte att förglömma arbetslösheten, sjukdomarar, som kan bidra att drar ner ekonomin till  minimi! 

Status symbolen behöver man inte ha för sitt leverne, man lever och mår gott, med en mindre dyr bil än en Mercedes! Man lever och mår gott med klädseln som är snygga och 10 gånger billigare än märkesvaror! Man lever och mår bra av en billigare telefon, än den dyraste och modernaste! Man lever och mår bra med hemlagad mat än halvfärdig köpt mat, som blir dyrare och mer ohälsosammare! 

Man lever och är nöjdare, när man får betald sina räkningar när man lär sig sättet att ta ner priserna på det man handlar och köper. Man lär sig att leva med sina tillgångar och utgifter! Och det som är viktigaste är att du står för det du tänker och följer inte andras kriterier hur livet skall vara!

Man lever gott med sina tillgångar om man bara tänker efter hur man skall göra!  

Lev ditt liv, utan status symboler, lev gott, lev lyckligt!

Ha det gott i höst funderingar!

Tita


(Bilden är lånad från nätet!)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar