Bloggintresserade

23 aug. 2018

Sommaren övergår till höst!

Det regnar! 
Efter regn blir det solsken!
Eller skall vi säga efter solsken blir det regn!
Vi har haft en speciell vacker sommar med sol och värme!
Det vi önskar oss hela vintern, det har vi fått i sommar.

Märkligt  ändå hur mycket det klagats över att det inte har regnat! Vet inte om jag är elak eller om jag är kritisk över allt klagande över att det är för torrt!
Tänker på då vi var till Egypten, där hade det inte regnat på flera år ordentligt, bara några enstaka regnskurar. Där var det torrt. Upp efter Nilen där var det vackert och grönt. Där hade de möjlighet att vattna med Nilens vatten. Men redan 1-2 km från Nilens strand var det krut torrt! 
Och tänker vi på andra sydliga länder så är det precis likadant. 
Vi hade en regn rik höst i fjol och en snörik vinter, så här har det inte varit torrt en enda dag i sommar. Fast brandfara har utnämnts. Det är ju också på vårt ansvar att inte elda när det är för torrt eller att vi inte kastar fimpar, de som röker! Varning är varning!

Jag är tacksam för värmen och solen. Det är sällan här i Norden! Fast jag inte gillar när det blir för varmt, man mår helt enkelt dåligt av för mycket värme. Men glad att vi fått uppleva en sån fin sommar! Skuggan har varit bäst för mig och säkert, för många andra.
Nu börjar hösten och vilken höstdag idag, skurregn, vått och mörkt! Och mörkret djupnar och luften blir svalare och snart faller bladen av från träden! Och sen, kanske en snörik vinter, det vet vi inte ännu! Det får framtiden visa!

Det blir att ta fram böcker att läsa och handarbete med stickning och virkning.

Ha en fin höst! 
Tita




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar