Bloggintresserade

4 aug. 2018

Tacksamhet och goda gärningar, ❤️❤️

Tacksamhet!

Glad och tacksam över gårdagen, och därför kom det i mina tankar om vad är goda gärningar? Skall vi göra goda gärningar? Eller skall vi låta bli?  Goda gärningar blir man inte frälst av, men man får själv känna välbefinnande om man gör en god gärning för en annan människa.

Vissa enkla saker som du gör för en enda människa kan vara gott för en annan, så man blir tacksam för det. 

Tex.
Små uppmärksamhet mot medmänniskor är en god gärning. Små handlingar som gör världen till en bättre plats.

Att hjälpa en gammal dam eller farbror över gatan, eller någon som hjälper med att vara som hundvakt eller någon som ger en slant till en främling som skall ha en köpkärra och får inte kärran upp utan en peng.

Det kan finnas någon som brinner för människor som har det svårt och ägnar sitt liv åt att skapa en drägligare tillvaro för andra, genom sitt yrke eller som frivillig arbetare.

Detta utförs dagligen av vanliga människor, men som sällan pratar om, och dessa får inte den uppmärksamhet de förtjänar, men som gör allt i det tysta. De flesta vill inte heller bli uppmärksammad, utan man gör det av egen fri vilja.

Jag vet några personer som gör goda gärningar, varje vecka och har gjort det till en hjärtesak. Och jag vet att dessa människor vill inte tala om dem för de vill hjälpa i det tysta.
Det är en fin sak, och det lyfter jag fram här med tacksamhet och glädje för de människor som verkligen vill göra en god gärning för en annan utan att få en fjäder i hatten!

Kopierar en talande text ur Bibeln.
Luk. 21: 1-4
Han tit­ta­de upp och såg hur de ri­ka la­de si­na gåvor i tem­pel­kis­tan. Men han såg också en fat­tig änka lägga ner två kop­par­slan­tar, och då sa­de han: ”San­ner­li­gen, den där fat­ti­ga änkan gav mer än al­la de and­ra. De tog av sitt över­flöd och la­de det bland gåvor­na, men hon gav i sin fat­tig­dom allt vad hon ha­de att le­va på.”

Låt oss förstå en gång för alla att frälsningen är oberoende av våra gärningar – den är helt och hållet beroende av Jesu gärning på korset. Av nåd inte av goda gärningar!

Men en god gärning gör att du själv blir glad i sinnet och mottagaren blir också tacksam och glad!

Ha det gott, med tacksamhetskänslor!

Tita




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar