Bloggintresserade

19 sep. 2021

Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin

Tant Brun, tant Grön och tant Gredelin!
Berättelsen är lite annorlunda än den riktiga sagan. 
Denhär sagan är mina egna filosofofiska tankar runt tantererna

Tant Brun
Hon var en fin kvinna med hushålls kunskap. Bakade och fejade hemma.
Gav bort ofta sina bakade kakor åt släkt och vänner. Hon tog med sig bröd åt de vänner hon besökte, eller en kakburk med pepparkakor.
Hon var givmild, snäll och räknade inte på vad hon gjorde åt andra. Hon ville hjälpa med sina kunskaper. Hon fodrade aldrig gentjänst. Hon hade givandes gåva!

Tant Grön
Hon var en kvinna med tankar runt naturen. Det viktigaste var att allt skulle vara giftfritt. Helst skulle man äta grönsaker och ur växtriket. Hon avskydde folk som slaktade djur och åt upp dem. Hon ville och fodrade att alla skulle vara som hon. Ingen skulle använda el eller ved. Hon föreslog att allt som förstörde naturen skulle förgöras. I princip menade hon att man inte behövda koka sin mat, man skulle äta dem råa.
Hon gav ingenting åt andra, kritiserade dem att de gjorde fel när de åt från djurriket och det var fel att använda el. Tillbaka till den tid då allt var som i paradiset, det ville hon. Och inga vänner gillade hennes förslag. Men hon stod på sig och kunde inte tänka klart vad som egentligen är orsaken till att naturen är som den är.
Hon hade den gåvan att hon bara fodrade av andra och berättade åt dem hur de borde vara.

Tant Gredelin
Hon var avundsjuk på tant Brun och tant Grön.
Jag kan och gillar inte att baka, men nog är det gott med tant Bruns kakor och bröd. Jag har inte heller den gåvan som tant Grön har. Skulle aldrig i livet orka med såntdär påhopp, att man skulle  gå tillbaka till naturens begynnelse. För det lyckas inte!
Paradislivet kommer vi inte till här på jorden, vi måste leva och odla och äta den mat som från begynnelsen gavs åt oss, vid syndafallet i paradiset. Då sades det att vi får äta frukter och odla jorden, slakta djuren och äta av dem.  Men vi måste ändå sköta om vår jord så vi får den mat som finns på jorden. 
Tillika så är det väl bäst att alla sköter sina kunskaper med den gåva som vi fått säger tant Gredelin som accepterar sin egen läggning och tant Bruns och tant Gröns egenskaper.

Vi behöverr varnadra, med den gåva vi fått! 
Om jag sko få välja gåvan av dessa 3 tanter skulle jag ändå välja tant Brun! Vilken av tanterna väljer du?

Önskar dig allt gott! 
Tita

( bilden är lånad från nätet)




 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar