Bloggintresserade

15 feb. 2020

Förstå det du läser i bibeln


Lär känna Gud och Bibelns budskap!

Läs bildtexten: 
Läste dessa verser på norska, och det kändes så bra att förstå texten.

På svenska.. Efesierbrevet 1:17 Svenska Folkbibeln (SFB)
Jag ber att vår Herre Jesu Kristi Gud, härlighetens Fader, skall ge er vishetens och uppenbarelsens Ande, så att ni får rätt kunskap om honom.

Rätt kunskap, rätt läst, rätt tolkning på texter vi läser är viktigt. När man läser en text så är det viktigt för person som läser att man knäpper sina händer och ber om förstånd att tolka och läsa texten rätt. Och det som är viktigt vid bön, är att man ber i Jesu namn om förståelsen och att man får den kunskap som behövs just den stunden man läser.

Tron på det vi ber om är viktig. Tro på det man läser. Allt detta ger styrka och kunskap om det som varit och också hjälp att förstå det man läser.  

Läs endast åt dig själv, så du får kunskap om Gud. Läs inte en text och döm någon annan genom texten. Exempelvis, du kritiserar en annan kristen människa för att ha varit elak, och oförståelig.  Så hittar du en text som passar in för denna person. Bibeln är inte till för att du skall döma någon, Bibeln är till för att du skall få styrka och glädje för din egen del, inte för att döma andra. 

Välsigna andra människor och be för dem i stället att Gud skulle öppna deras sinne till ett empatisk medmänsklighet.

En välsignad dag till dig när du  läser detta! Ha en fin lässtund!

Tita!


( Bilden är lånad från nätet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar