Bloggintresserade

10 okt. 2019

Budskapet!📖


Budskapet!

Budskapet kom från ovan!

Idag tänkte jag på mission än en gång. Bläddrade i en tidning där det stod olika missionsfält och vad människorna gör i alla länder runtomkring i fjärran och närmare länder.  
I dagens närmiljö, i våra nejder, behövs också missionsverksamhet. Tänkte närmast på ungdomsarbetare, unga vuxna, som behöver vänner, stöd och vänskap. Detta borde vara en missions fält som inte kostar så mycket utan kan frälsa många själar för att gå under i denna villervalla som råder med osäkerhet och missbruk och allt som  följer, av den ondes verk. 
Man kan hjälpa människor anonymt, man behöver inte ge ut sitt namn, att detta gör jag. Det finns  många människor som stöder utan att ropa högt, att nu gör jag detta för en vän, eller detta för en person. Nej man kan vara vän och stöd för någon utan att ens säga att jag stöder, uppgiften kan vara en hjärtefråga, en uppgift som man känner för utan att det skulle vara en uppmaning från någon församling eller någon stiftelse, osv. En inre kallelse i mitt eget hjärta som uppmanar mig att göra gott i en ödmjuk anda.  

Hjälp din nästa, i nödens stund. Din nästa kan vara, en granne, en nära vän, en bekant eller en person som du ser att lider på något sätt, av sjukdom, av olyckor, av missbruk eller mobbning eller som helt enkelt är utan vänner. 

En hjälp behöver inte vara ekonomisk hjälp, kan var det också, inte nödvändigtvis. Hjälpen kan vara vänskap, som att besöka, att ta med till någon tillställning, tex. till kyrkan, ut i naturen, till cafe, eller kanske spela minigolf eller bowling.osv. Hjälp kan ges på många sätt.

Ensamheten råder i våra nejder och den ensamheten borde man se, men som inte syns utåt, den finns inombords, i ens hjärta. Den ensamheten, botas med att man ser personen som hon/ han är. 
Det konstiga är att ensamheten kan kännas fast man har stor familj. Om personen aldrig blir sedd  som den person hon/ han är, kan kännas som ensamhet. Vi är så olika vi människor! 

Måste berätta en händelse en gång som var som änglar från himlen sända.
Jag hade just kommit hem. Satte mig ner och suckade och mitt i allt ringer det på dörren. Och där stod ett par, med en blombukett i handen och chokladpraliner. De ville överraska oss. Ena sonen och dottern hade också kommit hit, så det kändes så tacksamt att de också kunde se att människorna, kan göra  överraskningsbesök utan att det behövs nån födelsedag eller nån bemärkelsedag. Det var en hjärtesak från dem som vänner utan att tänka på  nån orsak. Att glädja människor i  omgivning kan också vara något som kunde vara en missionsuppgift. 
Det finns många likande uppgifter som vi kunde tillämpa i vardagen. Sök din uppgift! Vad känner du för? 

 Kopierar en dikt av Nils Ferlin

Det är en talande dikt, åtminstone åt mig. Dikten visar hur vi möter människor och kanske ger falsk bild om verkligheten. Vad tycker du? 

I LIVETS VILLERVALLA (ur En döddansares visor (1930))

I livets villervalla
vi gå på skilda håll.
Vi mötas och vi spela
vår roll -

Vi dölja våra tankar,
Vi dölja våra sår
och vårt hjärta som bankar
och slår -

Vi haka våra skyltar
var morgon på vår grind
och prata om väder
och vind -

I livets villervalla
så nära vi gå
men så fjärran från varandra
ändå.



Allt gott till de som läser!

Tita



1 kommentar:

  1. Detta är att vårda närmiljön. Miljövård så att säga!

    SvaraRadera