Bloggintresserade

18 nov. 2018

Vänskap som varar!

Vänskap som varar! 

Livet är som vågor de går upp och ner. Det som är det konstiga i var och ens tillvaro att man vet aldrig vad som händer och sker i följande stund! 
Mitt i allt kan en förändring ske i yrkeslivet precis som i privata livet.
Sen händer det att man måste vara lång borta från sina vänner, på grund av händelser som sker.

Vänskap och förtroende är ärliga känslor. Man kan träffas efter ett år eller två och känna att detta är likadant som alla tider, samma förtroende som förr. Man känner att man finns där alltid oberoende av hur långa pauser man haft!

Vänskap som är äkta kräver inte daglig kontakt för att man skall veta om den består eller om den försvunnit? Det skall inte finnas tvångskänslor att man måste något, för att vänskapen skall bestå och leva vidare. Kravlösheten  är A och O.
Våra liv är en rörelse, ibland uppnår vi våra drömmar och ibland får vi lov att lämna drömmarna på paus, lämna dem bakom och låta vara i vila.

Det som känns bra är vänskap som inte är bunden i tid och rum. Där livet gjort en separation av olika anledningar, som känns när man träffas att man aldrig haft nån paus i vänskapen. Det känns som man alltid varit tillsammans, precis som förr i världen, då man var yngre.
Det är ofattbart, och glädjande vänskapsband och det känns bra! Har du upplevt så nån gång?
Vi växer som människor när vi får uppleva och känna vilka människor som verkligen bryr sig, och att kontakterna inte brutits oberoende av om man träffats eller inte.
 
Det som är bra, att det behöver inte vara en daglig kontakt eller interaktion.  Vi behöver inte fylla våra tomrum med att höra varje dag hur det går, det räcker med att känslan finns kvar när man träffas, att förståelsen och kontakten finns där oberoende tidsbundenheten.

Oberoende av anledningen  av den brutna kontakten om det är jobbet eller personliga händelser i livet som gjort pausen,  så spelar det ingen roll i en äkta vänskap.

Det kan uppstå en ökad risk för att förlora vänner när man till exempel får höra att ni har inte tid med oss längre, eller du hinner inte mera chatta med mig eller du är inte online mera. Sen kan man höra att du berättar inte mera som förr, som du brukar! 
Beroende på vad som hänt i arbetet eller i det privata, så kan det ju vara betungande att hela tiden berätta det som hänt och fortsättningen på händelsen. Det kan vara tungt att åter och åter berätta samma sak, som inte har ändrat så mycket.

Däremot finns det personer och vänner som förstår och respekterar, att livet är inte oföränderlig utan föränderligt och att drömmarna man har om framtiden, kan ändras och får inte bli statiskt, och ett måste. Och dessa människor är ärliga och man behöver inga ord för ett förståelse, och de finns där alltid när det är möjligt!

Med dessa tankar idag till er alla som på något sätt känner att detta är sant!

Ha en fin dag! 

Tita!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar