Bloggintresserade

11 juli 2018

Morgonens tankar!


God Morogn alla fb vänner!

Mina tankar idag gick till människor som gör andra människor illa! 

Nå vad tänker jag på?

Du kanske gissar!  Det kan vara många saker, och det första är att inte acceptera människan som hon är. Utan tänker att hon borde vara si och så, som man själv är!

Vi människor är skapta olika! Man har fått olika bördor i livet. Tex. En sjukdom eller att man fått nån skada, det kan vara från födseln, i en olycka eller en förvärvad sjukdom, eller upplevelser i livet som vi alla har. Både negativa och positiva upplevelser bär vi på i våra ryggsäckar. Detta inverkar på hur vi reagerar på olika situationer.

Det kan vara så att vår ryggsäck är en börda. Vi blir provocerade eller provocerar andra. Vi accepterar inte hur andra är eller vi retar upp oss på andra, eftersom vår ryggsäck är för tung. Den har inte blivit tömd och bearbetad.

Vi måste minnas en sak! Alla har vi något som bör lyftas bort från vår ryggsäck! Börja tömma den!  En sak i taget! 

Då först ser du dina medmänniskor som de är och accepterar livet som ett underverk!

Hjälp människor runtomkring i stället för att sätta på en ny börda.

Baktal, provokativa beteende drar ner människan och oftast är det ju i grund och botten, den onde som regerar. Den ondes verk, när man gör så att andra mår dåligt!Tänk efter före vad du säger, eller vad du inte säger.

Fråga i stället för att fundera! Får du ett svar är det bra, men får du inte så låt vara! Livet är för kort att kastat bort i att förstöra och dra ner människor  ännu djupare i sorgens träsk!

Önskar en fin sommardag, prognosen säger att det blir varmt och skönt idag. Fast nu är jag på väg till jobbet några timmar!

Kram och Klem till er alla,

Tita



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar