Bloggintresserade

24 mars 2019

Dagens budskap!


Söndagsmorgon stilla gryr, solen skiner och det är vår i luften. Det känns som denna vinter skulle ha varit jättelång och blåsig och kall och snörik. Det är väl bara en känsla?

Nu när man känner att våren kanske är på kommande så funderar jag att det blir som sångaren säger ” Sommaren är kort, det mesta regnar bort”  Få se hur det blir? I fjol hade vi en mycket vacker sommar, sol och varmt, blommor, fåglar och människorna trivdes.  Vi lever alltid på hoppet, ändå bör vi minnas att leva i nuet, idag!

Människan spår och Gud rår! Så är det med vädret, med hälsan och livet överlag. När vädret, livet och hälsan känns tröga så tänk positivt, allt svänger och i morgon är det en bättre dag!  Det bästa i livets villervalla är nog det att inte en enda dag är lika. Vi får njuta av varje dag, varje stund och varje andetag av det som är ämnat åt just dig!  

Allt som händer är inte en slump, det är meningen med allt! Hur vågar jag säga så? Jo därför för ingen människa är här på jorden av en slump, det är meningen att vi alla skall på något sätt göra våra livsuppgifter, stöda varandra och leda varandra när någon känner att de inte orkar.  Vi är inte här för oss själva. Det är inte heller meningen att vi skall vara själviska och självupptagna, utan vi är verkligen till för varandra.

Läste en artikel om en före detta politiker, som inta hade trott på livet efter döden. Han menade att det är tomt efter döden! Varför är vi här på jorden? Vad har vi för nytta och varför kämpar vissa människor, och vissa människor lider nöd, samt vissa lever i överflöd? Om det inte skulle finnas ett liv efter detta? Då finns det ingen vits att vi lever!  Men hör här! Det finns många bevis på livet efter döden! Vi befinner oss då i en annan dimension än det kroppsliga. 

Vi behöva reflektera över döden ibland också när vi är friska? När vi är medveten om döden, det kan få oss att inse vad som är viktigt i livet, så länge vi lever.  Då har vi lättare att skilja mellan det som är viktigt i våra liv än småsaker som irriterar. 
Livet är inte bara en fest och glada dagar, livet har andra uppgifter åt oss alla. Ta hand om varandra, göra nån människa glad.
Att ta ansvar, för sig själv och andra. 
Läs gärna lite mer om vad Bibeln säger om himlen och livet efter detta!

Några texterna som man kan läsa. Om himlen kan du t.ex. läsar här: Upp 21:1-4 eller Upp 22:1-5. I Jes 11: 1-9 finns en hoppfull text om det som vi väntar på. Här kan du läsa om uppståndelsen: 1 Kor. 15: 35 framåt. Om att möta Gud ansikte mot ansikte: 1 Kor 13: 12-13. 

Ha en fin vilodag med dessa texter!

Tita


Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar