Bloggintresserade

18 juni 2018

Midsommartider med traditioner!

Midsommartider!

Sju  sorters blommor, måste plockas, hoppa över gärdsgårdar eller ta det lugnt och njut av sommaren när den är som vackrast. Den 22 juni är det midsommar afton, 23.06 är det midsommar dagen. Det är dags att fira midsommar, en av sommarens största och mest älskade traditioner. Nedan följer lite inspirerande tips för årets midsommarfirande.
Först lite minnen från barndomens midsomrar.

Minnen skapar traditoner, och mina minnen kommer från Avesta Sverige, och det som jag mest minns är nog midsommar stången, men massor med blommor och växter! 7 blomster skulle plockas, och sättas under kudden, för man kunde ju drömma om sin tillkommande man. 

Uppklädd i sommarkläder och fin skulle man vara. 
Senare då man flyttade till Finland, blev det helt andra traditioner, men saknade ofta nog midsommarstången. Den tog vi i burk sen vi gifte oss med min man och fick barn, midsommarstången, blev nog inte lika ståtlig som i Sverge, men dock en stång. Och vi for ut på sjön med våra vänner och firade midsommar ute på skärgården, med båt och tält och att vaka hela, eller åt åtminstone halva natten. Våra barn fick leka av sig och springa i skogen och ha roligt. Nu är alla gifta och vuxna med egna barn och firar sina egna traditioner. 
Midsommarstången lämnade nog bort sen barnen blev större och man firar enbart med samma par som vi firat midsommar snart i 40 år om  inte mera. Och traditionen fortsätter, med  enklare traditioner, men dock tillsammans.

Uppklädd, nej inte mera, nu skall det vara fritidskläder och helst vinterjackan med, för  annars kunde man frysa ihjäl sig.

Regn har lovats till årets midsommar firande, så det blir att ta regnkläder med.
 I matväg, grillkött, grillkorv, sallad och smått annat tuggbart.

Och om solen skiner, lite solbad och tvätta sig i sjön. 

Eller att sitta under en presstak, och låta regnet ösa ner och sitta där under och slöprata, fira midsommar regn och kanske sola sig ifall regnet slutar.
Om allt går som man planerar, sova en natt i båten, om inte, så kör man hem och sover i sin egen säng. Allt beror ju på vädret och andra omständigheter, egen hälsa och andras hälsa måste beaktas.
Livet går ju inte som på räls! Nej långt ifrån!
Men midsommar är midsommar, eller hur? Vi brukar skoja och säga gott nytt år till följande midsommar!

7 blomster blir det inte mera men man kan ta kameran med och knäppa 7 blomster och sätta in på Instagram det är ju dagens melodi, eller hur?

I år kan vi också, önska gott  nytt år fram till nästa midsommar, samt en trevlig midsommar vecka!

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar