Bloggintresserade

22 mars 2017

Att lyssna. med rätt öra!

Vi människor är nog så konstiga i alla tankar och självupptagenhet, när det är frågan om, att lyssnar på vad som sägs och vad man säger och hur man säger det. Det är ju det man vill höra eller det man önskar höra, som kan variera från då man är ung tills man är i övre medelåldern.

Vissa saker vill endel skall ske med det samma, och tänker inte på, att den andra är inte i samma situation. Och när man säger att vänta nu, några veckor och dagar, så är vi också klara för detta, äventyr, men nu just måste vi vänta och se. Det finns många olika orsaker att man inte kan omedelbart bestämma sig att göra vissa saker, det kan rent av vara en pennings fråga, eller av hälsoskäl i familjen.  Att skjuta fram äventyret med 1 månad det går inte om man är oflexibel. Det skall ske med det samma.

Detta gäller ju inte bara äventyr, det kan ju vara vad som helst man vill ställa upp på, att motionera, att träffas att göra något tillsammans på hemma plan. Kanske göra en shopping resa lite längre bort, osv.
Allt är en anpassningsfråga. Man skall vara flexibel, och kunna vänta att de andra är redo, och är de inte, då är det att kunna vänta ut dem. Detta kan också vara i singularis form. Ifall man har en person som man går ut och motionerar med. En vill fara på för middagen den andra vill fara på eftermiddagen eller på kvällen. Det är att kunna vara flexibel. Då väljer man var annan gång förmiddag och var annan gång eftermiddag. Och vill man inte det så då går man själv, då det passar! 
Eller så måste man välja med vem man vill umgås med? Allt är valbart och allt går att välja.

Idag väljer jag mina fina syskon, att umgås med, och vänner som är flexibla. Idag väljer jag att också gå ensam i vissa saker som inte går att ändra på.  Skönt att kunna tänka, att man har rätt att välja, rätt att göra olika saker enligt sina egna kriterier!

Mina vänner jag önskar er en fin dag, med det ni gör och ämnar göra! 

Kram till Er alla!





1 kommentar:

  1. Ibland har vi orsaker varför man inte kan ställa upp på det ena eller andra, då behöver de förstå oss som har önskningar, likaledes behöver vi vara flexibel gentemot andra. Vi har rätt att göra våra egna val och prioritera bort det och dem vi inte behöver. Ha en bra dag !

    SvaraRadera