Bloggintresserade

13 jan. 2017

Ge dagarna innehåll som du kan minnas!

Dagar kommer och dagar går, livet går vidare och man följer med.
 Vad är innehållet i våra dagar? Vad gör man, vad vill man? Gör man sitt bästa för varje dag som kommer och går? Eller låter man dagarna flyta och tänker, att man inte bryr oss om hur det går?
Varje människa, är värdefull, varje människa är unik. Det finns faktiskt inte en som är lika, fast man kan påminna om varandras sätt, utseende  och man har likadana tankar och värderingar, men exakt lika är man inte ändå.

Hur var gårdagen? Hur har din dag börjat idag? Gjorde du någon glad? Bara det att du hälsar på din granne eller den person du möter på din länk, kan göra dagen värdefull för den människan som du möter!

Jag läste i Norman Pearl Vincents bok "Lev lyckligt lev positivt" om positivt tänkande. Mycket intressanta funderingar. På ett ställe skriver han såhär, du kan skjuta böner på folk, och se glad ut, och hälsa på dem glatt. Och se, du får människorna att bli glada och nästa gång kanske de också känner igen och hälsar och kanske säger några ord. Du kan i ditt stilla sinne be för dem du möter och önska en fin välsignad dag! Och du känner också själv hur glad du blir av det.
Jag har några gånger provat skjuta böner på folk och oj vad det kan bli positivt att se ett leende i stället för sura miner.

För att få din dag positiv börja skjuta böner på dem så ser du vilken fin dag du får.
Idag skall jag prova detta på nytt och ser sen hur resultatet blir, skriver det under här sen.  Så ser vi hur dagen blev!

Fortsättning följer!
SÅHÄR BLEV DAGEN

På förmiddagen, träffade jag på en vän som jag känt i 35 år.
Jag bad en bön för henne i tanken, efter att hon berättade om att gå i pension. Bönen var att hoppas hon får en bra pensionstid, med fina dagar med barnbarn och att hon får vara frisk och kry! Det blev ett fint möte, med förtroende och med ett konstaterande att livet går fort, att nu är vi såhär långt komna med att få vara pensionärer!

På dagen fick jag ett samtal av en fin person som alltid orkar vara postiv, men som hon sa, att inte orkar man ju alltid ändå se positivt på tillvaron när man har krämpor! Vi fick konstatera att så är det och ibland måste man ju få klaga åt någon som man kan anförtro sig åt.

På kvällen träff med goda vänner! Vänner som man kan prata med, om viktiga saker i livet. Fint att få träffas. Roligt att be för dem i stilla sinnet att de har en uppgift och att de orkar med sin uppgift trots pensionärsliv och aktiv sådan!

Så gick denna dag med fart, med porsitiva böner till människor man mötte under dagen!

Skjut böner på varandra och be för dina vänner och dem du möter! Dagen blir intressant och givande!

Tita!

1 kommentar:

  1. Så sant, har märkt att då man möter människor och ger dem ett leende, så blir de glada. har faktiskt flera gånger tänkt gott om människor då jag mött dem, kanske inte sänt en bön i tanken, men en god tanke från hjärtat. Tror att vi med vårt bemötande och kroppsspråk kan förändra någon annan människas dag, kanske för bara en kort stund, men den stunden finns i minnet långa tider framåt :)

    SvaraRadera