Bloggintresserade

13 jan. 2012

Vår resa till Paleohora! Hösten 2011

Hurraa för familjen som är 17 stycken.......  Jaa va firar vi riktigt jo gemenskap och att få vara tillsammans samt snart pensionering för granma...............
Ni ser alla är glada och nöjda att få vara till södern och simma och sola och dyka.....  Dethär är ju förstås min och och gubbis dröm att få resa och ha alla med oss. Nåjaa det lyckades väldigt bra denna resa och vi är nöjda. Alla fick fara och komma hur de ville men en kväll var gemensam kväll och då hade ungarna och svärsönerna och svär dottern ordnat med gula t-skjorts kväll för hela schacket. Vi hade faktiskt roligt.... så det ser ni här i bilden.



Här simmas det och somliga dyker. Stranden är Elefonissi på sydkusten i Kreta.
Två av småpojkarna lärde sig simma.
Oj va de var glada.
Det var på den här stranden de lärde sig simma
Otroligt varmt vatten och solen var het. Det blåste lite, men det var ändå skönt.



Denna bild är från en annan strand som också var mycket vacker och fick vara alldeles ensam med hela 17 st i lugn och ro ...för just där vi låg och solade fanns ingen annan. Tänk att hitta en tom strand för 17...  ;)



Är man till Södern så får man inte låta bli att knäppa foton av kinarosen, det är ett måste.

Men glöm inte heller att knäppa foton av blommor som växer vilt överallt. Jag undrade faktiskt om denna blomma är som en ogräs för den växte på bakgårdar och utefter stenrösen. Den är ändå otroligt vacker. Tyvärr har jag inte hittat nån namn på den. Men den är en vanlig blomma i södern.


Katter är ju också en vanlig bild i Grekland, här hade nån turist köpt riktigt kattmat och matade kattarna på gatan.
Våra svärsöner fick problem med fritiden så de började arbeta fast de har semester. Skall det vara stressymtom eller ? Kan ni gissa vad det kunde vara?





Elafonissi....och full rulle med att smörja in så att man inte bränner sig.  Ni skall ha en fin soldag!    Eller en fin semester!  Ja och nu såhär efteråt så hade vi en fin semester och en verkligen fin resa.  Tack alla  för det! 
TITA


ÅÅÅ YES.....
Bockar är vi allihopa eller hur?

3 kommentarer:

  1. Här kommer festtalet som Kethen läste upp. Schacket hade lagat den tillsammans och tillägg kom efterhand under resan.

    Kära mamma, mommo,fammo, svärmor! När det är fest skall det hållas festtal och nu har jag äran att hålla detta tal. Födelsedagstal, pensionärstal och ett procenttal och facit på hur det blir då släktet är på resa. Hmm man vet aldrig då hotellägaren mutar man med raki.

    En sak e säker de här släkti ha grann tåna..... och jag fick två till som tumma men he skriver vi ett skilt tal om. Men he som vi beundrat allra mest er hur du orkar håll på och städa och plock diskmaskin och handel. Rei föri vi e hungro har du maten på boodi. I motsts ti Kjell som har hunnit plock ur boodi för i han har hunni äta.

    Specialist på plantering, blommor och inlagda gurkor är du! Har fundera på hur du hinner med både, husbil och båtliv och nördliv? Samt hinna klippa gräset innan det vuxit till knähöjd. Däremellan njuter du av gräsand, bläsand, kråkor, stjooro, gulsparv, gråsparv, örn och fiskmåsar.

    Livsnjutare och kreativ! Det trevliga i sammanhanget är ju att du tycker om att resa och att före solbränno hunnit försvinna beställde du denhär resan ..man behöver inte fråg två gang så er vi me.

    Du finns där som stöd i jobbbiga situationer och fungerar som ett extra minne då någon glömt bort en viktig sak. T.o.m inför flygresan gav du tröst" Dör vi så slipper vi ligg på sjukhusi". Positivt tänkande har varit din poäng, alltid...
    förutom när det gäller tjuvar...dom finns i varenda hörn... Lite misstänksam behöver man vara och vara "Marple" och när google maps fotograferat gårdsplanen då behöver man vara extra vaksam en tid...eller t.ex. när symaskinen är borta...eller t.ex. när barnbarnen kommer på besök, risken är ju att glassen tar slut i frysen och att pinnarna blir liggande i något hörn.

    Virus som virus allt försöker du desinficera bort...till och med datavirus. Norton vet ni Norton !!! ;) Undrar varför du inte skaffat en Apple? Beror det på det att du inte behöver någon virusprogram ....Att uppdatera statusar trots att andra kanske ser inläggen det är en konst! Största frågan just nu är: To be on Facebook or not???
    Kan du tänka dig att det här talet har blivit skriven av en toppen hemlig grupp på Fb som kallat sig för "Villa Lupin gängsters"

    Inför resan satt vi och funderade hur mycket pengar vi behöver....Sheila hade en bra lösning: " men he betalar ju mommo, he behöver ni int fundera på"

    I stället började vi fundera på hur i vida världen våg du reis med de här banditre :)
    Me detta ord ett stort GRATTIS!

    SvaraRadera
  2. Ser ni så klart hon kan resa med banditerna, kanske hon själv är största banditen, men sin gubbe! hmm. Gubben brukar säga, har du kommit i håg att ta med dig Marple väskan....Jo den följer med överallt och sen en annan sak. Man måste ju köpa ny marpleväska när den gamla inte duger..... ;)

    SvaraRadera
  3. Jaa jaa det är ganska roligt att läsa såhär efteråt också..... FLINAR !! ROLIGT VAR DET!
    Och kan ni tänka er, hodi Marple var med också till Egypten och kolla Poirots hotell!!
    ;)

    SvaraRadera