Bloggintresserade

6 jan. 2024

Tänkvärt……%

Tänkvärt   

”Om din vän inte orkar lyfta, sitt finger för att ringa dig,
eller bringa lite tid med dig…..
Då är det tid att lyfta fem fingrar och vinka hej då! ”

Vad säger du om dessa ord ovan?

Ett nytt år har börjat, ett nytt år med blanka blad. Ett nytt år med funderingar om livets olika skiftningar.  I år har det bara varit isandes kall väder. Mellan 
-25˚  -33˚ C  så man får konstatera att vädret visat den sämre sidan och det har inte varit väder som lett till motion ute. Tur att man har en motionscykel som är på vinden. Åtminstonen lite motion har jag fått.
Min målsättning är att få 2000 km motionsgång och 1000 km motionscykling år 2024. Så det gäller att stå i.
Om man tar medeltal  på gåendet, på ett år, blir det 365 dagar delat med 2000, så blir det cirka 5,5 km per dag. 
Och tänker jag på cyklandet, så blir det att cykla cirka 20 km per vecka för att få ungefär 1000 km.  
Bra att ha lite riktvisning och målsättning med motionen.  Så nu är det bara att börja trampa på och välja motionsformen! 

Tänker man på annan motion så får man mycket motion med trädgårdsarbete, hushållsgöromål, tex, fönstertvätt och speciellt terrassfönstren.  Så inte att förglömma vardagsmotionen! 

Att baka, koka mat från början, tar tid och är väldigt bra att få rörelse och motion.
Det som inte ger motion, det är att sitta eller ligga på soffan. Hoppa över det, på dagtid, men sov en lång natt i stället.

Nog är det bra att läsa böcker också mellan varven, avslappning behövs också och bra för minnet gör korsord eller sudoku. 

Bra  avslappning är handarbete, mellan alla hobbyn. Så jag rekommenderar specialstickning tex. sockor  med korgstickning och fingervantar, med lite mönster. Dessa tar längre tid att sticka en enkla sockor eller vanliga vantar.

Här kom lite rekommendationer till år 2024.
Kanske det inspirerar andra också att göra lika.

Citatet ovan har ingenting att göra med innehållet, men kan behövas som en tänkvärd början för ett nytt år!  Gott nytt år 2024 för resten. 
☀️🌟✨💫☀️❄️❄️❄️

Lycka till!

Tita












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar