Bloggintresserade

5 aug. 2022

Nostalgi


 Nostalgi


Jag går tillbaka till min barndom till den fina känslan då vitsipporna börjar blomma och till utfärderna vi gjorde som barn. Matsäck med och skogens  doft finns fortfarande i minnet. 


Sen minns jag den känslan då vi lämnade mitt barndomshem och satte oss på tåget och reste till Finland. Minns hur ledsen jag var, att lämna skolkamraterna, och då tänkte jag , dem ser jag aldrig mer.  Och 60 år efter, har jag aldrig sett dem. Nu just en nostalgiskt minne blott, av avskedet och då jag stod i tåget och "vinkade" åt några som stod nära tågstationen och lyfte handen till avsked. Då var jag ledsen.


Av en underlig orsak, så minns jag inte heller vad klasskamraterna hette, så jag kan aldrig söka upp dem och frågat dem, hur det gått?


Att namnen förvunnit, det tolkar jag som ett avsked för evigt. De finns inte mer för mig de lämnade och jag försvann.  Nån annan förklaring kan jag inte komma på.


För några år sedan var vi med min man och ett par vänner körande till orten vi bodde på och det var verkligen en minnenas resa. Nostalgin över platserna man bott på och hur platsen hade ändrats.  Och vissa ställen var husen rivna. Det som förvånade mig var att jag kände igen huset där jag hade blivit född. Den stod kvar och ett ungt par hade renoverat  huset och var helt i fint skick.


Den mest nostalgiska känslan finns nog i vitsippsängen, den var så otroligt vacker. Drömmer mig många gånger till den fina känslan över att se vitsipporna blomma och känslan, att nu är det vår och snart sommar. 


Tiden går och vi med den, vi får plocka fram fina minnen och sätta dem i vår nostalgiska album i våra tankar.


Rosen på bilden i knopp heter Nostalgi, finns i min trädgård, så den väckte många fina tankar från barndomen. 


Allt gott och med önskan om en fin sensommar och med vackra minnen!


Tita




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar