Bloggintresserade

16 juli 2020

Att tänka på! ” Ta vara på dig, min kära vän”


Att tänka på! ”Ta vara på dig, min kära vän!”

Många gånger har jag som äldre person tänkt på hur man gjorde som ung, när man skulle ut på stan och träffa kamrater. Kl.18 - 20 var en tid då man skulle ut. Hem kom man ungefär kl.24-01.
Jämför med dagens ungdomar, man ställer sig ut till kl. 23. Va är det för tid? Onormala natt tider?  
Ett ”normalt liv” är att vara vaken på dagen och sova på natten, så är vår kropp programmerad till. Inte tvärtom. Sol och ljust och frisk luft skall man ha på dagen. Inte på natten, då skall kroppen varva ner och sova. Vila och få lugn och ro.

Alla sidor i människans liv behöver vila. Fysiska,psykiska, sociala och andliga sidan behöver vila och lugn och ro.
Människan är en helhet. Inte bara en del. Alla delar behöver må bra för att helheten skall må bra!

Alla männiksor behöver pålitliga människor runtomkring. Alla behöver få känna trygghet och någon som litar på en och tror på ens förmåga att klara av olika svårigheter i livet.  
Ungdomarna behöver stöttepelare i skolvärlden, i arbetslivet, i olika andra livshändelser. Vuxna bör vara mogna och själv ha ett fungerande liv med ansvarstagande och normalt liv, med natten då man sover och dagen då man sysselsätter sig med olika uppgifter. 
Ansvar för sitt liv, ansvar för det man sysslar med. Ansvar att förstå att livet är inte för evigt, den är till låns. Vi är alla ”dagens” barn. ”Blott en dag i sänder”  
Ta vara på din dag, idag och i morgon! Låt hjärtat leda dig rätt!

Kram till dig! 
Tita







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar