Bloggintresserade

19 maj 2020

Frimodig och ödmjuk

Frimodig och ödmjuk!

Att våga stå för den man är!

Ordet frimodig är en sammansättning av orden fri och modig. Motsatsen till frimodig är att vara bunden och feg. I Bibeln uppmuntras vi att vara frimodiga, och ödmjuka.

Jag har många gånger funderat på dessa ord. Ibland kan man se dem i negativa bemärkelser. Vi utesluter negativiteten i ordet. 
Det som jag nu just mest tänker på,är verkligen frimodighet att berätta vem man är, i sitt verkliga liv, inte bara en bild utåt, som inte är sann. En bild av dig själv som är positiv, och verklig. 

Ödmjukhet hör ju också till detta på något sätt. Är man positiv och sann är man också ödmjuk i sitt bemötande till alla människor. Man respekterar andras åsikter, utan att nervärdera dem och deras tankar.  Ändå skall man kunna komma fram med sina egna tankar, med ett konstruktivt sätt att säga det, inte så att den andra känner att du mindervärderar dennes tankar. 

Frimodighet också i den religiösa bemärkelsen, att man vågar stå för sin åsikt och sin gudstro.
Vara ödmjuk i relation med andra människor och kunna ödmjukt berätta om någon frågar om din tro och personliga tro. För nu frälser ju inte, mammas eller pappas tro utan du skall verkligen ha en egen gudstro, som du kan frimodigt berätta om, hur du tror och vill vara och hur du inte vill göra eller vara.
Kunna stå för sina åsikter och vågar vara sig själv just sådan man är!

Med ödmjukhet i ditt liv och de uppgifter du gör, önskar jag en välsignad dag till just dig!

Tita.

(Textbilderna är lånade från nätet, de är inte mina)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar