Bloggintresserade

28 apr. 2019

Allt har sin mening, både glädje och sorg, med tacksamhet!


Livet måste ha en mening!

Alla människor bör ha något att se framåt, i sina liv, något som vi vill uträtta och ge budskapet vidare för kommande generation.  Och mitt budskap är att allt har sin mening och allt som händer och sker är är inte bara en slump, utan en riktvisande livshandling hur vi skall gå vidare och vad vi har för mening med våra liv.

Påskhelgen i Teneriffa blev en oförglömlig upplevelse, med den traditionella långfredagens påminnelse om Jesu sista måltid med lärljungarna, Judas som förråder Jesus, Jesus inför stora rådet, med Herrodes, och då Jesus bär sitt kors till Golgata, och upphängningen av de två rövarna och Jesus på korset. Det var ett påskevenemang som är tradition i Teneriffa, varje långfredag, med 20 000 deltagare som vandrar med. Hela byn är med och engagerar detta påskspel som verkligen kändes som äkta och gripande. Denna påsk långfredag, blev verkligen ett minne som man inte glömmer i första taget. 
Allt annat runtomkring i livet glömdes bort för hela 2 timmars som detta tog. Lite vemodig stämning var det nog efteråt, eftersom det kändes så verkligt med en tolkning av Jesu lidande och död i verkligheten.

Tacksam och glad åt vänparet som tog oss med på denna upplevelse. Fint att det finns vänner som har hjärta på rätt ställe. Tack till dem!

Hela resan blev ett fint minne, både med lite sorgligt inslag och med glädjens budskap. Sorgliga budskapet, under helgen, blev en tacksamhet och glädjens budskap. Vi får tänka att livet här inte är för evigt, utan allt kan ske, och att hälsan inte alltid är så självklart. Allt har sin mening.

Motionen och solskenet var en välkommen daglig göromål, fast min rygg krånglade, med att knaga som artrospatienternas knän bruka knaga, sen strålade smärtan ut i höften, men tur ändå att vid korta pauser gick det om att gå igen, några 100 meter och sen paus 15-30 sekunder. Alla underliga fel får man när man åldras. I alla fall är vi nu hemma med en erfarenhet rikare.

Det som var fint när vi kom hem, var att solen hade kommit fram och vårväxter började blomma. Snön hade smält och pilträden hade knoppats. Det är vår i vår lilla täppa. 
I väntan på en fin sommar och sol och värme.

Tacksam att allt har sin mening också det att vi kom friska hem med små ålderskrämpor! 😉☺️

Tita




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar