Bloggintresserade

7 jan. 2019

Tack till alla änglar i människogestalt!

”Sann helhjärtad bön är
ingenting annat än kärlek!”
(Augustinus)

Nyåret fortsätter, med tacksamhet och glädje, fast man kanske inte kan visa det åt de berörda.
Vi har fått konstatera så gott som varje dag, att änglar finns i människogestalt, också denna jul och nyår samt trettondagshelgen.  Ett stort tack till besöken, till bjudningar och julkorten, telefonsamtal och chat kontakter, ni är alla guld värda! 
Tack!

God fortsättning på år 2019

Karita och Ralf

1 kommentar:

  1. Människor är inte änglar, men man kan känna att man fick besök av änglar när någon kom överraskande som tex.nedan....

    Gud kan sända änglar som uppmanar människor att besöka folk som behöver tröst......

    Änglar ger bönesvar (Apg 12:5-10). De stödjer i att vinna människor till Kristus (Apg 8:26, 10:3). De observerar kristnas ordning, arbete och lidande (1 Kor 4:9, 11:10; Ef 3:10; 1 Petr 1:12). De uppmuntrar i tider av fara (Apg 27: 23-24). De bryr sig om de rättfärdiga vid tidpunkten för deras död (Luk 16:22).

    Änglar är en helt annan typ av varelse än människor. Människan blir inte änglar när de dör. Änglar kommer aldrig att bli, och har aldrig varit människa. Gud skapade änglarna, precis som Han skapade mänskligheten. Bibeln säger ingenstans att änglar skapades i Guds avbild som människorna är (1 Mos 1:26). Änglar är andliga varelser som kan, till en viss grad, ta fysisk form. Människor är främst fysiska varelser, men med en andlig aspekt. Den största sak som vi kan lära oss av änglar är deras direkta och orubbliga lydnad till Guds bud.

    SvaraRadera