Bloggintresserade

17 maj 2017

Reseminnen dagarna efter resan till Hersonissos 2017

Vår resa till Kreta. Hersonissos  23.04-07.05.2017

Alla resor är olika och upplevelserna är också olika utgående från läget man befinner sig när man skall resa.

Kände mig ganska stressad eftersom sonen blev utskriven från galloperationen, dagen förrän vi skulle resa. Man får ju inte inhibera en resa om det inte är livshotande situation. Och en vuxen son som ändå bor ensam nära sina syskon, skall ju klara sig bra. Men ser ni mammor och speciellt jag, med min omsorgsroll! Orolig och olycklig och med händerna knäppta  upp till armbågarna, for vi ändå på resan.

Oron fortsatte förstås, och förföljde mig hela resan.
Ryggen sjuk efter fallet med Musse hunden, några dagar före resan, samt 3 veckor före med halk på Strandvägens blankis och axeln i oskick och sjuk som bara den.
Motioneras blev en pina. Jag klarade nog av från 5 km till 7-8 km. Men där var det stopp och om vi försökte gå upp eller ner efter trapporna på hotellet, ja vilken pina i ryggen som strålade ut efter benen, liknar säkert ischias smärtan.

Kunde helt enkelt inte fara med resesällskapet alla dagar mot slutet av resan, för det hade blivit ett måste för dem. Jag och Ralf ville och behövde också paus i motioneras och då satte vi oss nere vid strandcafeet och läste och skrev dagbok.

Nog skulle jag ju klara av ryggbesvären, men så mitt i allt fick jag bältros, på vänstra sidan under bröstet. Då var det att fara till doktorn på Hersonissos. Och bältros var det. Medicin 4 olika sorters, att kurera med. Och det gick det också. Doktorn ville ha mig också följande dag på besök så hon fick kolla bältrosutslaget och tyvärr hade utslaget blivit något större. Jag fick ett intyg att jag får resa hem när det är resedag.
Ingen medicin passar ju åt mig, så jag fick ju i magen av medicin och fick springa på toaletten. Så det så. Virusmedicinen fortsätter ännu och tog sista 10.05. Och magbesvären är fortfarande. Så få se hur länge besvären håller i sig? 17.05. Är magen i skick, kanske viruset blrjar ge med sig?

Vi hann ändå göra ganska mycket gemensamt med resesällskapet. Allt vi gjorde var ju på egenhand. Vi tog bussen till,  Iraklion 2 gånger och Agios Nikolaos, och Malia en gång. Och så en rundtur med tåget i gamla stan ovanför Hersonissos. Motions ronden blev nog så gott som alla dagar utom 2 dagar då vi bara var nere på stranden , med Ralf. Resesällskapet fick ta sina egna ronder.

Fotograferade massor med blom foton, naturbilder och från Museet vi besökte som fanns nere i strandpromenaden. Mycket intressant oas mitt i strandlinjen. Där samlade de föremål och lite historik om Greklands natur, och vad som blivit använd vid jordbruk och skotillverkning och olivoljetillverkning och bakning. Intressant museum och det blev en minnesrikt annorlunda upplevelse! Inte bara solandet och motionerande. Nåjaa museet var ganska stort område, så nog fick vi gå, men det blev i lugn takt.

Resesällskapet och vi hade roliga händelser som vi skrattade åt och skrattet kunde vara, så att vi nästan inte kunde sluta skratta. Roliga gemensamma upplevelser och stunder.

Vi träffade redan på Vanda flygfällt ett par som bor på holmen bredvid oss här nära. De skulle också till Kreta. Men de for till Rehtimnon  ungefär 100km från vårt ställe. Och vi for ju till Hersonissos.
Vi träffade också detta par på hemvägen på flyget samt när de skulle hämta sin bil från hotell Bonus In där vi också hade vår bil. Roligt att träffa grannar i södern. Världen är liten.

Hemkomna 7.05.2017 kl. 24.00. Trötta som bara den, for vi i säng. Följande dag med nya tag och uppackning av resekläder, och klädtvättningen började, samt strykandet av kläder som behöver strykas.

Så igen har vardagen kommit och vi är igen i samma rutiner precis lika som då vi for.

Vardagen o17.05.2017

Tandläkan i går, frissan i förra veckan redan. Morsdag är firad och allt är i sin ordning nästan, ryggen är sjuk fortfarande. Bältros kliar och tidvist bränner. Humöret är bättre,  när man kommit i sina rutiner och smärtorna känns bättre.

Resan var trevlig och resekamraterna humoristiska.
Regnet spolar  ner vårdammet idag, fås se om vi alls får sol idag?

Ha en bra dag!
Resor vidar vyer, resor ger avslappning, och när man är hemma är man glad och tacksam åt eget hem!

Tacksam idag!

Tita


3 kommentarer:

  1. Ja det var en resa på gott och ont :) fina bilder har du tagit och minnen att se tillbaka till. Hoppas din bältros och rygg ger med sig och att du kan njuta av vår sommar här i norden, det regnar förstås ida men grönskan kommer säkert med regn och sen börjar att gro och växa. Ha en bra dag !

    SvaraRadera
  2. Så är det, kanske det är sommar regnet som gör sommaren?

    Rolig t med reseminnen!

    SvaraRadera
  3. Jovisst, reseminnen lever man många år på :)

    SvaraRadera