Bloggintresserade

3 juni 2016

Hälsa genom kost och motion

Ohälsa kommer när obalans råder i livet och hälsa får man bäst genom att man försöker få  balansen på sin livstil. Kanske genom att du prioriterar, i ditt liv, viljan och tiden, för att ändra på hur du gjort tidigare. Detta kan på sikt leda till en märkbar positiv förändring!

Flera års  ohälsosamt livsstil på grund av stress, mycket arbete, kan vara orsaken till att man inte ha upplevt sig kunna gör en livsstils förändring! Om du har ett försämrat allmäntillstånd eller du mår psykiskt dåligt eller  har stress och dålig sömn kan vara den bakomliggande faktorn till depression, eller än värre en plötslig sjukdom!

Hälsan genom kost och motion!


Mina tankar och erfarenheter om hälsobefrämjade åtgärder.

Man skyller på tidsbrist, och på en viss lättja och bekvämlighet att idas göra en förändring, vad gäller kost och motion! Man orkar inte, man vill inte, det är enklare att äta mikromat, det är enklare att bara vara. Det är många som tänker såhär.

Det är många orsaker till dålig hälsa: kosten du äter, fysiska konditionen påverkar ditt psykiska välbefinnande, hur du mår! Ditt psyke påverkar i sin tur hur du gör i din vardag. Psyket påverkar i sin tur hur kroppen tar upp näringen, från kosten.

Din kropp är en helhet! Fysiskt, psykiskt och socialt. Allt inverkar på allt.

Inspiration för att utvecklas och lyckas!

Små eller stora förändringar börjar med det att du tänker om.
Hitta din egen motivation till förändring. Ett steg i taget. Man misslyckas nog ibland, men gör nya beslut och hitta motivation på nytt.

Läste någonstans nedanstående citat,men minns ej ordagrant men ungefär såhär:

"Vägen till bättre hälsa ska vara rolig,
ska vara en resa och inget som någon tvingar, utan ett kall,
då kommer du med all säkerhet att lyckas och
få uppleva alla fördelar av dina ansträngningar!"

Ansträng dig lite för din hälsa och välbefinnande.
Ha det gått i dina vardags sysslor!

Tita

P.s. Hur hitta inspiration, skriver jag i nästa artikel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar