Bloggintresserade

7 nov. 2013

Fattigdom i Norden finns den?

Nordens fattigdom, är inte direkt verklig.
Alla som sköter sig har mat för dagen-



Somliga väljer själv hur de vill gör med sina liv.
Spelar man bort sina pengar, missbrukar man droger eller alkohol så kan det ju hända att pengarna går dit så att man inte har mat för dagen. 

OM man arbetslös så har man ändå en inkomst och man får tillägg från socialen och bidrag, så nöd lider man inte. Sen är det ju upp till var och en hur man gör med sina pengar man får, genom arbete, arbetslöshetskassan, bidrag osv.

Man får och bör kunna hantera sina pengar så att man får mat för dagen. Sen är det ju en annan femma om man inte kan sköta sin ekonomi. Köper allt man ser, och sådant man inte behöver. Man bör laga en budget åt sig, räkna upp alla räkningarna och maten som går åt, där utöver kan man till och med spara en 10 om så är nödvändigt. Det är nog upp till en själv hur man gör.

Familjer med ekonomiska problem finns många, som inta kan och inte förstår att hålla sig borta från spel, köptvång och kreditanvändning. Man kan helt enkelt inte handskas med kreditkorten, köper och köper och räntorna och avkortningarna stiger. 

På ett sätt skyller jag på människan själv om man inte har mat för dagen. Fattigdom finns på andra ställen i världen men inte i Norden. Om man sen är utslagen och ligger på gatan får man också skylla sig själv, för man har ju valt att leva så. Eller hur? 

Det blev lite filosoferande runt fattigdom. Som sagt påstår jag att man får skylla sig själv om man inte har mat för dagen, här i Norden och i vissa andra länder är det också helt bra.

Ekonomitänkande, planering och sätta upp mål för sin ekonomihantering gör att man klarar sig bra. Man måste hålla sig sen för den budjeten man har och inte överskrida så att utgifterna inte blir mer än inkomsterna.

Det skall vara + i kassan och inte –


Ha en fin dag!  TITA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar