Bloggintresserade

31 mars 2011

Virtuella livet, har det nån inverkan på våra liv?

(Obs. Bilderna är lånade från nätet!)

God Eftermiddag! 
Filosofen är i gång strax från morgonen! Så ni vet.... Huvudet är inte tomt som den var i går kväll. Nu har hjärnan plockat fram det som sov igår. Nu skall ni få höra!  😂
Skratta lite om ni vill!!!

Jag vill ifråga sätta en av vår tids myter, och berätta lite i omväg om  våra hjärnor. Hjärnforskare och antropologer säger ofta, att våra hjärnor är ganska lika våra förfäders och anmödrars  hjärnor,som den fungerat och såg ut för många tusen år sedan. Tänk på denna utveckling i dagens samhälle om vi tänker på den tiden då ångloket kom till England på 1820 talet. Humanisterna skrev om järnvägens farliga hastighet, att tänk att den rentav går snabbare än en häst i galopp. Man befarade då att människans hjärna dör av den ohyggliga hastigheten. :) 

Kan ni tänka er, vad som har hänt därefter: Människan har besökt månen, sprängt ljudvallen med flygplan och andra maskiner, vi människor har sänt en sond till Mars.  Och här är vi fortfarande och vi har förökats mångfalt. Och tänk er vi är funktionsdugliga åtminstone på ytan. Eller vad säger ni? Vi tycks vara anpassningsbar. Vi tar intryck av nya saker och lär oss fort använda ny teknik. Vi justeras oss lydigt efter utvecklingen.  
Man borde tänka: vad händer om allt detta är farligt för människans psyke. Om man sen tänker på alla virtuella spel som ungdomar spelar. Man dödar människor virtuellt och miljön ser naturlig ut. Dem man dödar känner ingenting eftersom den är virtuella..... 
Eller kanske någon skriver hatbrev i facebook IRL-våldsdåd. Där den virtuella världen är snäv man gillar en vän eller inte. 

Också i misstag sagt kritik eller ovetande om vissa uttalanden kan leda till beskyllningar som inte är menade och ifrågasätts och utmålas som fienden. Har man över 1000 vänner i sin facebook, vem säger att de är vänner? Om du anser att de är vänner så undrar jag nog om man får hjälp den dagen man mår dåligt i den verkliga livet.Vem ställer upp? Människorna känner fysisk, psykisk och social smärta oberoende av kultur och religion.

Fundera på detta och ta ställning, inte för min del men för dej själv!! 
Ha en fin dag!!

(Lånat vissa tankar av Kjell Westö kolumn)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar