Bloggintresserade

8 juni 2023

Jesu budskap idag %

Jesus idag!
När Jesus undervisade och talade hade han liknelser, som var lite svåra att förstå.
Budskapet i dessa liknelser, var klart och tydligt, taget från verkliga livet i dåtid! Det kan ju också tänkas i nutid.  
Tänker vi på såningsmannen som sådde. Vissa korn föll i god jord, vissa korn föll i diktet, och vissa korn föll på vägen. 
Om Prästen predikar, så lyssnar alla, tror man, somliga är trötta, somliga är pigga somliga tänker på något annat.
Vem av dem alla har lyssnat och tagit till sig prästens predikan till sitt hjärta?
Hur vet man att budskapet gick fram? Alla 3 typer satt i kyrkan, alla lyssnade enligt det man såg. Vem av dem blev en budbärare till Prästens budskap?
Vem av dem som var där kan säga att jag 100 % ville och kan föra budskapet vidare. Föll orden i rätt jord?  Den ena som nästan sov, tänkte kanske på sin säng, borde ha lämnat hem och sova, den andra planerade för sitt arbete i tanken, den tredje  lyssnade och gjorde inte så mycket mer var pigg och följde med prästens predikan.
Om ordet föll i god jord, så började personen föra vidare Guds budskap som prästen talade om. Personen började locka med sig sina vänner och bekanta till kyrkan, berättade och talade gott om kristendomen. Den som tänkte på sitt arbete under gudstjänsten, kanske var i kyrkan för syns skull inte för sin egendel. Och person som var trött, kunde inte föra budskapet vidare utan orden och budskapet, mindes han inte. De föll inte i god jord. 

Liknelser, är bra att omsätta i nutid, tänka dem utgående från hur det är i dag. Försök tänka nån annan liknelse i dagens situation och fundera vad innebär detta budskap idag.

Tror nämligen att Gud vill att vi skall tillföra liknelserna i vår liv och fundera hur de är för oss och vad är budskapet just för mig!

Jag tror att då man tänker i dessa banor, så får man textens budskap i verkligheten.

Gud med oss idag! Allt gott!

Tita!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar