Bloggintresserade

6 juni 2022

Fundera: är vi här för evigt?

Tror vi att vi är här för evigt? 

I morn när jag satt och drack morgon tea på terrassen, och tittade ut på den vackra gröna soliga naturen, så kom tankarna på livets förgänglighet. Vi lever ju  nu och idag. Inte i framtiden, för vi vet ju inte om vi lever då. Idag skall vi se och plantera, fast det skulle vara den sista dagen.  Lyssna på fågelsången och SE den vaknande naturen! 

Många gånger när man är ung tänker man inte på att tiden till 60-80  år, att det är kort, den är egentligen ganska nära och när man blir pensionär, är man där.  Då börjar man fundera på hur kort tid, man hade sina föräldrar, och hur förgängligt allt är. Vi är inte här för evigt! Vi lever en kort tid. Med både fel och brister, och fina och goda sidor. Minnerna skapas, av livets mångfasetterande händelser. Prövningar och händelser, blandas om vart annat. Glädje och sorg, i omväxlande  omgångar. Vi gläds och vi sörjer, detta är livets gång. 

Jag känner en mycket fin människa, som tog hand om sina föräldrar med omsorg och omtanke. En empatisk, hjälpsam människa. Brukar tänka att den människan behöver aldrig ångra sin hjälpsamhet, efter föräldrarnas bortgång. Hon kan minnas dem med glädje och tacksamhet! 
Allt är förgängligt också den gemensamma tiden här i livet.
Ta vara på dagen den är din!

Hittade en talade dikt, citerar den här nedan!

"
Tänk, allt började
med Skapelsens Enda Droppe.... 
Klunk, plask, spegelblankt,
viskande tallar i sin lugnande takt.

Du Heliga droppen, 
i eviga oändlighet
manifesterar Livet Självt
i dess förgänglighet.
                                            "
av Izabella Svenden (ris och ros)

Grönskan i naturen har en helande känsla, ta vara på den! 

Tita




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar