Bloggintresserade

17 dec. 2021

Relationer

 Relationer!


Vad sätter man in i ordet relation?


Sociala relationer, eller ett mellanmänskligt samvaro, är inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap ett utbyte som finns mellan två eller flera människor, eller mellan grupper av individer.

Om människan i grunden är en sociala varelser så är inte alltid sociala relationer nyttiga. Beroende på om det är uppbyggande eller destruktiv förhållande.

Sociala relationer behövs för endel av människor för att känna välbefinnande och psykisk hälsa. Alla har ett naturligt behov att vara tillsammans med andra och känna gemenskap. För vissa innebär detta ett stort nätverk av kompisar, medan en eller två nära vänner räcker för andra. Dethär beror ju också på vår personlighet. Behöver vi många runtomkring eller räcker det med få djupa vänner.


Hörde en gång en person säga, bättre att vara helt ensam än ha en flock hundar runtomkring som skäller och baktalar efteråt. Kanske det finns sanning i detta.  Ändå behöver vi människor att umgås med, som verkligen är seriösa och trofasta. Relationer behövs för gemenskap och utbyte av tankar. Ibland behöver man bara sällan ett möte, eller kanske någon vill ha en intensiv utbyte av vänner.


Oberoende hur vi vill ha det, så kom ihåg att vänskapen eller relationen behöver vattnas och ges möjlighet att växa och frodas, till en hållbar och förtroende ingivande relation!


Allt gott! 


Tita 


( bilden är egen och symboliserar trygghet i tillvaron med värme av solen)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar