Bloggintresserade

15 juni 2021

Vad är viktigt för dig, vad prioriterar du?



Nog är det intressant att följa med och se, vad som är viktigt i livet för mig och för släktingar och andra i omgivningen.


Olika åldrar ger olika sätt att tänka, vad vill jag göra resten av livet, så är ofta medelålders tankar. Då börjar man fundera på olika kriser i livet, som kommer upp och fram för en, då börjar man tänka, hur skall vi fortsätta framåt och då gör man nya strategier och planer.

När man kommer längre fram i livet så börjar man fatta att livet skall tas en dag i taget. Man lär sig tänka och vara tacksam för varje stund, varje morgon och varje uppgift man gör. 

Man lever i tacksamhet för varje dag. 

Ungdomar planerar ofta framtida skolning, vad skall jag arbeta och bo och hitta partner. Helt naturligt och är bra att fundera på. Ändå så här på äldre dagar, så tänker jag att det är viktigt att kunna tänka på som ungdomar borde tänka, vad är viktigt för mitt inre liv och frid i själen, med välbefinnande och relationer, till närmaste släktingar och vänner. Inte bara att få njutning och det som lockar i till missbruk och tillfälliga tillfredställerser, som ger ångest i den inre själen. Illamående och livslusten försvinner.


Tankar man borde tänka oberoende av vilken ålder man är.

Vad är det man prioriterar?

Vad vill man ha ut av livet? 

När det krisar till i en familj, vill man ha goda vänner runtomkring, som förstår hur situationen är, som inte fodrar utan är en vän brevid som stöder och hör av sig. 

När allt är väl, kan man umgås, göra trevliga saker tillsammans. 

Man är med i både med och motgångar, man lämnar inte vänner om de har dåligt ställt och inte kan umgås. Då är man bara ett stöd i tillvaron!  


Livet är en utmaning, att kunna vara föränderlig, att kunna hitta nya vägar, nya stigar att trampa framåt. Livet är fullt av utmaningar och ledning av Herren. Ta vara på varje dags utmaning att göra det som känns bra!


Känn din styrka och lär dig vara tacksam för varje dag!


Tita


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar