Bloggintresserade

26 juni 2021

Livet är just nu!

LIVET ÄR JUST NU!

1. Tänk positiv!
2. Var tacksam och tacka för det du har!
3. Träna att ha tålamod!
4. Ge dig tysta stunder varje dag!
5. Undvik avundsjuk!
6. Lev för stunden och njut av just det!

Positiva tankar föder positiv resultat, läste jag i en bok, en gång. 
Ha det i minnet, varje dag. Ju mer du grämer över det som du misslyckats med dess sämre blir din framtid. Tänk och sväng dina tankar mot det positiva, då ser du det negativa också positivt.

Gläd dig över det du har, var nöjd över det du fått gjort. Var tacksam för din tillvaro och försök få dina målsättningar att gå framåt. Låt förnöjsamheten skina genom dina göromål.
Gör skriftligt en lista över saker och ting du är tacksam för, gör det till en vana varje dag. Hitta tacksamhets och glädjeämnen och visa det för din omgivning, med att uppskatta dem och säg det åt dem varför.

Släpp otåligheten, och lär dig tålamod. Tålamod  kommer inte av sig själv, men ha glädje för varje framsteg du nått som lett till ditt mål. Tålamod att vänta på resultat, är en dygd!  

Stillhet i tillvaron, behöver alla. Tysta stunder i sina egna tankar. 
Jag behöver skrivstunder, där jag låter tankarna komma och gå.
Låt dina tankar vila, eller låt dina tankar kretsa rund händelser som varit eller analysera dina funderingar, och slappna av. 
Vila i din tysta stund och lyssna på ditt hjärtats tankar!  

Avundsjukan är en o- dygd! Se inte på andra med en avundsjuk blick. Det du har, det du åstadkommit är bra nog. Låt andras saker, göromål vara deras, du har dina och gläds över det.
Skaffa inte saker och ting utgående från det som dina vänner har, välj dina egna, utgående från ditt behov och dina förutsättningar. Låt inte avundsjukan förpesta ditt liv!

Lev idag, lev för stunden, gör de rätta sakerna och gläd dig och var tacksam för varje dag! Förvänta dig ingenting av andra, men ge glädjestunder åt dem du träffar och umgås med.  Förvänta dig aldrig, att får tillbaka, samma sak. 
Visa utåt din livsglädje, den smittar av sig.

Tacksamhet och positiva tankar föder glädjeämnen varje dag.
Genom tålamod och stillhet ger du dig själv frid i sinnet och låt avundsjukan lämna bort och lev i stället framåt med egna planer. Lev för stunden, vila i stillhet och tänk:

” Blott en dag i sänder”

Tita

(Midsommar rosen blommar jag gläds och är så tacksam för mina rosor! Bilden är min egen! )


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar