Bloggintresserade

13 jan. 2014

Gott Nytt År 2014


Nytt år och nya tag!
Tänk att det redan är mitten av januari 2014
Dagarna kommer och går och nu först har vi fått minusgrader här i våra trakter, lite snö också



I helgen hade vi en fin och vacker minnesrik händelse vårt 10 barnbarn blev döpt. . 9 barnbarn lever, ett har fått flytta till Jesus och änglarna i himlen.  Dopet var värdefullt och vackert. Prästen betonade faddrarnas uppgift mycket bra, för det är ju deras uppgift att också att fostra barnet till ett Kristet liv.
De gångna året har gått med fart, med många olika händelser och minnesrika stunder under hela året.

Gubben fyllde 60 år och firades här på vår gårdsplan strax efter midsommaren.  60 årsresan gjorde vi tillsammans till Egypten som var en historiska minnesrikaste resan. Alla resor vi gjort har ju varit fina och skapat fina minnen. Senare här i höst fyllde väninnan 60 år och då reste vi 4 ut till Azorerna och firade henne i 1 veckas tid. Naturen var väldigt fin och grön och med vackra varma källor. Blommor som blommade och Hortensia vid vägkanterna prydde hela ön.


I slutet av september föddes vår lilla söta flicka, vårt barnbarn!  Lite dramatik i det hela, men nog ett lyckligt slut och med den fina värdefulla dopkalaset den 11.01.14.


Vår lillpojke fyllde 21 i augusti och nu i höst köpte han ett eget hus och flyttade in 04.12.2014-
Många har frågat av mig att hur i världens tider har han köpt hus såhär ung. Då har jag svarat, det är ju väldigt fint gjort, när man spar så har man. Pengarna flyger i väg och man har ingenting. Man klottrar bort pengarna och sen ser man inte någonting av det man förtjänar. Men när man investerar för livet så då gör man såhär.  Man måste ha ett mål i sitt liv. Mål för vad man gör och planerar framåt.  Sonen planerar nu bergsvärme anskaffning så småningom. Pappa hjälper och renoverar badrum och VC. Lite i gången så blir det nog riktigt bra. Huset var en pärla och när man sen sköter om den så blir det ännu bättre. Jag har bett och ber välsignelse över hans hem och hoppas att allt onödigt världsligt skulle lämna bort och att den etiska och moraliska uppfostran skulle bära frukt.

Vi människor kan ingenting annat än överlämna våra barn i Herrens händer och hoppas och önskar att han som  tar hand om våra barn och barnbarn. 


Önskar er Gott Nytt År.

Skriv gärna några ord i bloggen skulle vara så roligt att höra också andras tankar!
Kram till er som läser!
TITA


2 kommentarer:

  1. Minnen skapas varje dag i vårt liv. Fina minnen är alltid trevliga att ta fram och minnas. Ett barn som föds är alltid en glädje att minnas, resor och annat som ger oss välbefinnande vill man ju också ta fram. Mindre trevliga minnen vill man ju helst glömma. De kommer och går oavsett om vi vill eller inte. Alla skiftningar i livet får vi möta och försöka ta som ett växande, som människa.
    Tacksamhet och förnöjsamhet är källan till glädje. Nöjd är rik och då man har tro och tillförlit till den högste om beskydd för sitt och sina näras liv, då är man trygg. Jag har också mycket att vara tacksam för och försöker påminna mig själv varje dag om att börja dagen med ett tack och sluta dagen med tacksamhet.
    God fortsättning på det nya året, vi skriver igen ett nytt blad varje dag som sen blir till minnen.
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Tack, Agneta för att du svarade. Det är roligt när man skriver här några ord. Det finns många besökare på bloggen men tyvärr är det få som svarar eller skriver något.
    Ha rm bra dag! Kram <3

    SvaraRadera