Bloggintresserade

16 sep. 2024

Hobbyn

Hobbyn!

Det finns många hobbyn, det är bara sen det man väljer och trivs med. 
Alla vet, att jag gillar motion! Sen tycker jag om att handarbeta och odla och planterar, rosor och tomater och äppelträd. 
Då jag blev testad inom sjukvården på -70 talet, frågde psykologen, kunde handarbetet vara ett yrke för mig, så jag svarade, nej, det är ju ett hobby.
Sen gav han en fråga som jag skulle lösa, och svara rätt på: han frågade mig vad skulle jag göra för att få en alkoholist att sluta dricka? Minns inte exakt vad jag svarade, men ungefär såhär: man måste gå till grunden och få personen att berätta om sitt tidigare liv som gjorde att han / hon började dricka, så att det blev ett missbruk. Utgående från svaret, måste man sen bygga på hur man skulle få personen att sluta. 
Antagligen tyckte psykologen att jag svarade rätt, eftersom jag kom in på sjukvårdslinjen.
Senare i arbetslivet, märkte jag att jag var intresserad av den psykiska delen i människan, och specialiserade mig inom psykiatrin. 
Handarbets hobby har varit en avkopplande  hobby, när arbetslivet krävt närvaro till 150%. När man syr, stickar eller virkar, så kopplar man verkligen bort från, all stress inom sjukvården.  Motion har också gett krafter till att jobba och man kopplar bort tankarna från svåra situationer.
Att odla och plantera, ger glädje och det känns skönt att få äta ur eget äppelträd eller tomater ut tomatplantorna. 
Rosorna har gett mycket glädje  och ännu till dags datum blommar flera rosbuskar. En glädje för ögonen och fint att få ta in i blomvas.

Detta var mina tankar idag om hobbyn.

Önskar alla handarbetsglädje och planterings iver, samt glädje i motions spåret! 

Allt gått till er alla!

Tita























 

15 sep. 2024

Inga vägar är omöjliga /



Inga vägar är omöjliga!

En dag då jag var ute på min sedvanliga motionstur. Kom det på min vägvandring, vägbygge, och det var svårt att komma förbi och jag tänkte, jag skall nog igenom vara hur det vara vill.
In i skogen med mig och upp på stenrösen, igenom gick det och fram kom jag.
Rubriken till mitt skriveri fick jag från detta invecklade motionstur.

Livet överlag är ibland invecklat och det är svårt tidvist. Ändå skall vi gå våra vägar. Sen är det hur vi tar det och hur vi gör med våra liv? 
Knärrar vi? Är vi bittra över hur det gått och går?
Tänker jag att andra har det bättre än jag? Grämer man över sitt liv och varför har det gått som det gått?

Nej gott folk! Tänk positivt! Varje gång du är missnöjd, tänk om, jag har det så bra, det finns de som har värre. Tänk på de saker och händelser som du kan vara tacksam över. Räkna upp allt som du är tacksam för! 

Det är mycket enklare att leva i tacksamhet än att gå och gräma sig över svårigheter.
Därför tänk att inga vägar är omöjliga, de är ibland svåra att komma igenom. När man kommit igenom svårigheterna så då är man tacksam över slutresultatet! 

När jag sen hittde genvägen genom skogen, på min skogsrond, blev jag så glad och tacksam och rubriken kom omedelbart strax efter.
Inga vägar är omöjliga, det är hur du tänker och klarar av att lösa hindren.

Allt gott i höstens alla utmaningar!

Tita