Bloggintresserade

29 mars 2022

Blicka framåt, lev idag!

Blicka framåt, lev idag!

Ibland stagnerar man i sina former och tror att man inte kan vara kreativ och hitta nya stigar att vandra på.  Ibland blir man ledd av en ängel, 😇 👼🧚🏻, till att göra något gott, ett samtal till någon som behöver omsorgsord eller behöver höra en mänsklig röst. Det är bra och tacksamt om någon  bry sig och frågar : hur har du det? Gör det om du känner för det!

Vid svårigheter i livet, blicka framåt, lev ändå idag. Gör så gott det går, med det du har och det du kan. Tänk vi är dagens barn och gör 3 meningar för idag vad du är tacksam för.  Med dessa tacksamhets tankar börjar du tänka positivt för varje dag.

1. Jag är tacksam för................
2. Jag är tacksam för...............
3. Jag är tacksam för................

Med positiva tankar, kan du underlätta  varje dag.
Gott folk blicka framåt! Lev idag!i

Ha en fin dag!

Tita





 

26 mars 2022

Vem gör rätt?

Vem gör rätt och vem gör fel? Du eller jag eller vi båda?

Vissa saker runtomkring kan vara irriterande och kan ge ett aggressivt beteende. Sen börjar man söka fel hos sig själv och sitt eget sätt att uttrycka sig eller är den andras sätt rätt?
Vem har rätt?
Märkte en dag då skedar, knivar och gafflarna var fel satt i skedlådan. Kastullerna var huller om buller och på fel plats i hyllan. Sallads skålen var i fel skåp och ingenting var på plats. Då jag märkte detta, suckade jag av irritation och tänkte, kan gubbar inte ens sätta nånting på rätt plats. Plockar han  diskmaskin så sällan?  Hur har det blivit sådär svårt att inte sätta kärlen rätt? 
Sen när jag var färdig irriterad så gick jag till sovrummet, utan att märka började jag dra överkastet på sängen, bättre och snyggare, den var ju alldeles sned och fel. Förbättrade fädiga bäddade sängen!
 Så tittar jag ut genom fönstret, där mannen skottar snö. Jag hade ju just skottat snö. Varför förbättrar han det jag redan gjort.  
Kan ni gissa, jag började skratta. Jag förbättrar kärlen och sätter dem på rätt ställe och gubben tyckte jag hade skottat slarvigt och tog och skottade bättre där det lämnat snö kvar på gården..
Likaså med sängtäcket. 

Haa haa haa.. 
Suck!

Man får ju fråga sig: skall man förbättra och plocka på nytt, när ena redan gjort det, eller skall man se på sneda sängtäcket hela dagen, eller gör det något fast snöhögarna är lite sneda?

Skall man vara irriterad för småsaker och påpeka om det eller hur göra? 
Gott folk, vi har olika sätt att göra hemarbeten, det är väl bäst att godkänna små fel och tänka att vi har olika sätt att se vad som är rätt och fel gjort i hemmet.
Huvudsaken är att vi jobbar tillsammans!
Tita





 

12 mars 2022

Din väg!


Din väg!

”Jag vill ge dig insikt och lära dig den väg du skall gå, jag vill ge dig råd, min blick skall följa dig.” (Ps 32:8)

Idag vaknade jag tidigt, och tänkte på  ett par som ofta sitter på samma sida i kyrkan som jag och min man.  Under corona tiden, har man ju inte varit närvarande i kyrkan, utan lyssnat på steamad kyrkosändningar.
Dethär paret är bekant från förr och varför de kom i mina tankar vet jag inte, men aktiva kyrkbesökare är de.  
Tänker på detta par och tog upp bibeln och fick ovan bibelorden som vägledning.
 
Följ ditt hjärtas röst, hör också till vägvalet, vad väljer du för väg i ditt liv? 
Väljer du den enklaste stigen eller den soligaste, mest lockande väg.  Jag har en virka väska, där det står " Låt Gud leda dig"
Med den bönen har ofta varit det första i mina tankar på morgonen. 
Också i morn tänker jag som så, för kyrkbesöken och corona tiden, Låt Gud leda dig till det du skall göra och lyssna på din inre röst.

Välj rätt väg!

Att låta  Gud leda,handlar mycket om att låta ditt sinne helgas och upplysas av Guds Ord och Ande. Det som jag själv tänker, är att tillägna sig bibelns syn på sitt liv och att följa bibelns grunder och värderingar. På detta sätt, blir det också lättare att känna igen Guds röst de gånger Gud talar i ens inre. 

”Under gråt skall de komma, men jag skall leda dem, där de går bedjande fram.” (Jer 31:9)

Be och du skall få! Lyssna och följ Guds ledning!

Allt gott igen en vacker morgon!

Tita